Σπύρος Γραμμένος
18 Apr
18Apr

Απέδειξε ακόμα και σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι από τη «μέταλλο» είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης σε… ηλικία, 21 ετών. Αναλύει ο Σπύρος Γραμμένος. 

Ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε όλοι ότι διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει βρει πάνω - κάτω την χημεία που χρειάζεται για να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Ωστόσο βλέπουμε ότι άλλος ένας τεχνικός, όπου είναι στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», δίνει την δυνατότητα στον νεαρό goalkeeper του Ολυμπιακού να δείξει τις δυνατότητες του.

Τι έχει δώσει ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχοντας παίξει ακόμα και με τις μικρές εθνικές ομάδες, αυτή την στιγμή που μιλάμε παίζει βασικός στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Το ντεμπούτο του το έκανε στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς, κόντρα στον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό κυπέλου Ελλάδος, στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 0-2 αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά», κατάφερε να ανατρέψει το ματς σε 3-2.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας εννοείται στην συνέχεια πήρε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες πόσο μάλλον, στον Ολυμπιακό Β´ όπου εκεί πέρα κρατήθηκε «ζεστός», για την πρώτη ομάδα. Με το πέρασμα του χρόνου και από την χρονιά, που ο Ζοσέ Σα αποχώρησε από την ομάδα των «ερυθρολεύκων», για να πάει στην ομάδα των «λύκων» στην Αγγλία, ο Τζολάκης είχε την ευκαιρία να παίξει ακόμη και σε Ευρωπαϊκά προκριματικά του Champions League. 

Οι αγώνες ήταν κόντρα στην Νέφτσι Μπακού και κόντρα στην Λουντογκόρετς, όπου εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε τον πικρό αποκλεισμό στα πέναλτι.

Ωστόσο στα περισσότερα παιχνίδια κυπέλλου του Ολυμπιακού ήταν βασικός, ενώ έπαιρνε ευκαιρίες ακόμα και στο πρωτάθλημα με τις μικρομεσαίες ομάδες. Με την επιστροφή του Μίτσελ Γκονζάλες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο την περσινή σεζόν ο 21χρονος τερματοφύλακας, πήρε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και έπαιξε και σε βασικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Europa League, κόντρα στην Καραμπάγ. Εκεί είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, όμως τον «άδειασε» η άμυνα του και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-3.

Υπήρξαν κι’ αλλά ματς με τον Έλληνα τερματοφύλακα να δείχνει πολύ καλά σημάδια. Όσο ήταν ο Μαρτίνεθ και ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, δεν είδαμε τόσο τον Έλληνα πορτιέρο να παίζει. Με τον ερχομό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο Έλληνας τερματοφύλακας, πήρε ξανά τις αναμενόμενες ευκαιρίες. 

Με τον Βάσκο τεχνικό στον πάγκο ο Τζολάκης έχει παίξει ξέχωρα από το Ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα και σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως το 1-6 στην Σερβία κόντρα στην Μακάμπι και το 3-2 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Ειδικά στο παιχνίδι κόντρα στην Φενέρ ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε την μια απόκρουση μετά την άλλη. Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στην Τουρκία με το προβάδισμα και κατά πάσα πιθανότητα να δούμε ξανά τον μικρό κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. 

Βέβαια το ρεπορτάζ της ομάδας των Πειραιωτών, δεν έχει αναφέρει κάτι ακόμα, όμως ο Βάσκος τεχνικός δείχνει εμπιστοσύνη στα γάντια του Έλληνα τερματοφύλακα. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.