Θανάσης Σχοινάς
15 Sep
15Sep

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο «ντέρμπι» της Τούμπας παρά τις ευκαιρίες που είχαν εκατέρωθεν.

Το παιχνίδι:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι έχοντας την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλίας των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αυτός, μάλιστα, που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 11ο λεπτό όταν ο Μπάμπα έπειτα από ωραίο ανέβασμα γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι με τον Σβάμπ να πλασάρει και τον Ντραγκόβσκι να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας του με όμορφη απόκρουση.  

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι επιθετικός και να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος. Στο 14ο λεπτό ο Οζντόεφ εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Ντραγκόβσκι και με το κεφάλι πάσαρε στον Τσάλοφ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με το γυριστό σουτ που επιχείρησε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τάισον σέντραρε από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σβάμπ με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει στον Γεντβάι και να καταλήγει κόρνερ. Έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Τσάλοφ που δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά κυριαρχίας του ΠΑΟΚ  ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 18ο λεπτό όταν έπειτα από αντεπίθεση του «Τριφυλλιού» ο Τετέ σούταρε εκτός περιοχής με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά. Η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ιωαννίδης με μια μαγική ενέργεια απέφυγε όσους παίκτες βρήκε στο διάβα του, πάσαρε στον Πελίστρι που έκανε το πλασέ αλλά κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες από στατικές φάσεις. Πρώτος απείλησε ο Παναθηναϊκός όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα ο Τετέ έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει από κόρνερ. Ο Τάισον ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σβάμπ να παίρνει τη κεφαλιά αλλά να καταλήγει άουτ. 

Στο 68ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, απειλώντας με τον αγαπημένο του τρόπο, τις αντεπιθέσεις. Ο Τετέ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να τον σταματάει και τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να πάρει το ριμπάουντ. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Σβάμπ που έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Ντραγκόβσκι να πραγματοποιεί μια σπουδαία επέμβαση. 

Είκοσι λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του μεγάλη στιγμή όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, με τον Ντραγκόβσκι να κάνει κακή έξοδο και να στρώνεται η μπάλα στον Καμαρά που έχασε μια μοναδική ευκαιρία. Αυτή δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού αφού η αναμέτρηση μας επιφύλασσε και άλλες συγκινήσεις. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ιωαννίδης έκανε ένα υπέροχο τελείωμα με τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί την επέμβαση της βραδιάς και να σώζει την ομάδα του.

Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο με τις δύο ομάδες να μένουν «άσφαιρες» και να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνος στην κορυφή και να αποκτήσει διαφορά τριών πόντων από τον Παναθηναϊκό. Οι «Πράσινοι» από την άλλη παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, μην μπορώντας να «γευτούν» για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τη χαρά της νίκης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76' Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88' Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (76' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67' Σαμάτα).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μακσίμοβιτς, Μπακασέτας (78' Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78' Μαντσίνι), Τετέ (78' Ουναχί), Ιωαννίδης.




Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.