Newsroom
20 May
20May

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 2-1 στο Κλ. Ο Βικελίδης για την τελευταία αγωνιστική των «πλέι οφ» της Super League και κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά το γεγονός ότι ο Άρης –με κύριο πρωταγωνιστή τον Μόρον- πήγε να του το στερήσει. 

Κάπως έτσι, στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στην κορυφή με 80 πόντους στο +2 από τη δεύτερη ΑΕΚ και μαζί με το πρωτάθλημα πήρε το εισιτήριο  για τα προκριματικά του Champions League  της επόμενης περιόδου. 

Στην 5η θέση με 55 βαθμούς τερμάτισε ο Άρης. Λίγες αγωνιστικές πριν την λήξη και μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, όλοι οι είχαν ξεγράψει από τον τίτλο. Έγινε το σημείο που φάνηκε να σβήσει το άστρο αυτής της ομάδας που πάλεψε μέσα στη σεζόν όσο κανένας άλλος- μία ομάδα με την καλύτερη άμυνα, αλλά και επιτέθηκε στη φετινή χρονιά (σ.σ. +53 συνολικά γκολ και 80 βαθμοί). Μετά τον αποκλεισμό από το Conference League όλοι θεώρησαν ότι εκεί τελείωσαν όλα, αντιθέτως, ο «δικέφαλος» έκανε το απίστευτο 5/5 στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές και πίστεψε στο όνειρο. 

Ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά, τη στιγμή που ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σήκωσε το τρόπαιο μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της ομάδας, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας και αργότερα κάτω από τον Λευκό τον Πύργο- πιθανότατα στην τελευταία του χρονιά με την ομάδα της καρδιάς του.


 Σε ντελίριο βρέθηκε κάθε οπαδός του ΠΑΟΚ χθες τα μεσάνυχτα, είτε ήταν εκεί να αποθεώσει τον παίκτη, είτε στο σπίτι του πανηγυρίζοντας. Έκαναν τη νύχτα μέρα σε ολόκληρη την πόλη και έγινε πιο ασπρόμαυρη από ποτέ. Την νύχτα που όλοι έγιναν λίγο ΠΑΟΚ.


Ο «τεράστιος» Ρασβάν Λουτσέσκου, που ήρθε πριν λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι θα μείνει για πάντα στην ιστορία του συλλόγου, αφού ήδη πολλοί λένε ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.