Βαγγέλης Τερζής
23 Jul
23Jul

Δημοσίευμα της «A Bola» αποκαλύπτει πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης.

«Η σαπουνόπερα γύρω από τον Ιωαννίδη πλησιάζει στο τέλος της. Ευτυχισμένη έκβαση για τα Λιοντάρια, που εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν επικεντρώσει όλη την προσοχή της αγοράς στην απόκτηση του 24χρονου Έλληνα επιθετικού, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν το βασικό πρόσωπο στον Παναθηναϊκό», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα της «A Bola».

Οι Πορτογάλοι υπογραμμίζουν τη συμφωνία μεταξύ Ιωαννίδη και Σπόρτινγκ, με τον Έλληνα διεθνή φορ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με τα "Λιοντάρια". Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα γεμίσει τα ταμεία του με 23 εκατομμύρια ευρώ (20 εκατομμύρια καθαρά συν τρία ακόμη σε μορφή μπόνους), με την «A Bola» να αναφέρει ωστόσο πως "ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να δεχτεί αυτό το ποσό αλλά χωρίς... μπόνους". 

Το μόνο εμπόδιο στην οριστική συμφωνία, ωστόσο, είναι το ποσοστό μεταπώλησης που θέλει να εξασφαλίσει το τριφύλλι από την Σπόρτινγκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει ένα ποσοστό της τάξης του 20%, με τους Πορτογάλους να προσπαθούν να το κατεβάσουν. 

Τέλος ο Παναθηναϊκός επιθυμεί το ποσό της μεταγραφής να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την Σπόρτινγκ να θέλει να κατατεθεί η πληρωμή σε διάρκεια δυο χρόνων. Πάντως, όπως και να έχει, στην Πορτογαλία γράφουν πως το deal μεταξύ των δυο πλευρών έχει επιτευχθεί. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.