Σπύρος Γραμμένος
11 Aug
11Aug

Οι παίκτες που ξεχώρισαν στη φετινή προετοιμασία του Ολυμπιακού, αναλύει ο Σπύρος Γραμμένος.

Ο Ολυμπιακός εχθές (10/8) ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, ενόψει της φετινής σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες από το Big 4, αφού δεν έπαιξαν προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω της κατάκτησης του Conference League. Αυτό τους έδωσε περισσότερο χρόνο αλλά και υπομονή στις μεταγραφικές τους κινήσεις, διότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα το παίξουν την άλλη εβδομάδα (17/8) κόντρα στην ομάδα του Βόλου, για την 1η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα θετικά στοιχειά στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»

Πρώτα από όλα θα κάνουμε μια σύνοψη για τους παίκτες της U19, όπου αγωνίστηκαν με την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Σίγουρα όλοι έδωσαν μία «πινελιά», από το τι μπορεί να πάρει ο Βάσκος τεχνικός από τους ίδιους, με τους Μπακούλα, Μουζακίτη και Κωστούλα να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Μπορεί όχι ως βασικοί (βέβαια ποτέ δεν ξέρει κανείς), αλλά ακόμη και ως αναπληρωματικοί μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό, έχοντας βέβαια διαπιστώσει όλοι μας, το ταλέντο τους.

Οι εσωτερικές μεταγραφές του Ολυμπιακού

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από αυτό το κομμάτι των εσωτερικών μεταγραφών, ο Ζέλσον Μάρτινς. Ο Πορτογάλος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, έχοντας βάλει μάλιστα και κάποια γκολ. Εάν ο παίκτης δεν έχει τραυματισμούς αυτή την σεζόν θα δούμε «πράγματα και θαύματα», από τα πόδια του. 

Από την άλλη δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει περάσει απαρατήρητη και η παρουσία του Μπιανκόνε. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής μπορεί να μην είναι και από τα ταχύτερα σέντερ μπακ που έχουν υπάρξει στον Ολυμπιακό, αλλά έχει κάνει πολύ τίμια προσπάθεια από πέρσι και συνεχίζει και φέτος, δείχνοντας ότι έχει πολύ όρεξη και πείσμα για να έχει μία θέση στην ομάδα. 

Ο Άμπι επίσης μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία, αλλά έχει και αυτός τον τρόπο του στην άμυνα δείχνοντας πως θέλει να μάθει και φαίνεται προσηλωμένος, στις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού. Βέβαια θέλει ακόμα χρόνο και να δουλέψει αρκετά για να έχει μία θέση βασικού στην ομάδα των «ερυθρόλευκων». 

Η επιστροφή του Ντόι στην αρχική του θέση, που το δίνει ένα «αβαντάζ»

Ο Αντρέας - Ριχάρδος Ντόι επιστρέφοντας στην βασική του θέση, ανέβασε ρυθμό και δείχνει πως μπορεί, να σταθεί καλύτερα στο γήπεδο. Σίγουρα είναι μία πολύ καλή λύση για τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δείχνει με αυτή του την κίνηση πως θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα.

Ο Πεπ Μπιελ που χρειάζεται ευκαιρίες στην ομάδα

Ο Μπιελ ήρθε πρόπερσι στον Ολυμπιακό, έχοντας όλη η ομάδα πολύ μεγάλες προσδοκίες, λόγω των ικανοτήτων του. Ωστόσο πέρσι παραχωρήθηκε δανεικός στην Γερμανία και φέτος όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο Βάσκος τεχνικός τον υπολογίζει στην ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ έχουμε δει πως μπορεί να βρει τα «κουμπιά» των παικτών του και το απέδειξε και πέρσι με τον Ιμπόρα. Όποτε σίγουρα αναμένουμε να δούμε τι μπορεί να δώσει στην ομάδα ο Ισπανός επιθετικός, υπό την καθοδήγηση του Βάσκου προπονητή.

Ο Βέλντε που με το «καλημέρα» έδειξε τι παίκτης είναι

Σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η καταπληκτική απόδοση του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός εξτρέμ, σημείωσε αρκετά γκολ πραγματοποιώντας μάλιστα και εξαιρετικές εμφανίσεις, δύο από αυτές μάλιστα ήταν κόντρα στην Ρόμα και τον Άρη Λεμεσού. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από τον Νορβηγό εξτρέμ, ο οποίος φαίνεται αρκετά «ζεστός».

Η επίθεση και η άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός στην επίθεση, ενώ μάλιστα δείχνει πως βρίσκεται και ένα επίπεδο πάνω από πέρσι, έχοντας σκοράρει μάλιστα 18 γκολ, στη φετινή προετοιμασία. Πιο συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 2,25 γκολ υπέρ και 1,25 κατά. Η ομάδα των Πειραιωτών δέχθηκε 10 γκολ στην διαδικασία της προετοιμασίας. Σίγουρα φαίνεται πως λείπει ένας Κάρμο στα στόπερ, όμως ο Βάσκος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα κάποια πράγματα και θα υλοποιήσει αυτό το κενό.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.