Σπύρος Γραμμένος
15 Sep
15Sep

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης έφεραν ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό, παρόλο που ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη φάση, με τους «ερυθρόλευκος» στο 8' να διαμαρτύρονται για πέναλτι, ύστερα από χέρι που έγινε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Στο 11' ο Παναιτωλικός απείλησε την εστία των Πειραιωτών, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Τζολάκη, αφού η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε όσο περισσότερο μπορούσε να ανεβαίνει ψηλά, ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες, με τον Έσε στο 20' να κάνει ένα σουτ αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 22' ο Αργεντινός ξανά προσπάθησε να βρει δίχτυα αλλά του έβαλε «στοπ» ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου. Μετά από λίγο ο Μάρτινς έκανε παρόμοια προσπάθεια με του Έσε αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 27' υπήρξε μία μικρή διακοπή στο ματς, για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Στο 33' ο Ντόι προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να βρει δίχτυα αλλά η μπάλα, πήγε αρκετά ψηλά άουτ. Στο 38' ξανά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν δίχτυα με τον Στάμενιτς, αλλά η μπάλα κατευθυνόμενη προς την εστία βρήκε πάνω στον Ελ Κααμπί και άλλαξε πορεία. Λίγο αργότερα μάλιστα και μετά από αρκετή ώρα ο Παναιτωλικός δημιούργησε μία πολύ καλή ευκαιρία, με τον Μαυρία να κάνει ένα σουτ το οποίο πήγε λίγο πιο πάνω από το δοκάρι του Τζολάκη. Το παιχνίδι λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ανέβασε ρυθμό, πιο συγκεκριμένα ο Τσικίνιο απείλησε την εστία της ομάδας του Αγρινίου, όμως η μπάλα πήγε στα χέρια του τερματοφύλακα, ενώ μετά από λίγο η ομάδα του Παναιτωλικού απείλησε ξανά με κεφαλιά, την εστία του Τζολάκη. Ύστερα και από αυτή την φάση ο Ολυμπιακός έδωσε απάντηση με τον Βέλντε στο 44', όμως και αυτό το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάβες.

Τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μέρος τον είχε ο Παναιτωλικός, ο οποίος στο 45' πραγματοποίησε μία ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ, έξω από την περιοχή που ήταν αρκετά άουτ. Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δεύτερο μέρος και στο 47' με τον Ελ Κααμπί πραγματοποίησε την πρώτη του καλή στιγμή, για το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε αυξήσει αρκετά το πρεσάρισμα, πάνω από την μεσαία γραμμή και με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μία πολύ καλή στιγμή με τον Ελ Κααμπί, όμως η μπάλα ξανά να πηγαίνει άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν τον ρυθμό, που είχαν από τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Ο Ελ Κααμπί στο 57' «φλέρταρε» ξανά με το γκολ, όμως ο Κύπριος στόπερ της ομάδας του Αγρινίου έκανε επέμβαση με τα πόδια, λόγο που η εστία ήταν κενή και «έκοψε» το 1-0 από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 60' έκαναν τέσσερις αλλαγές, μία εκ των οποίων ήταν ο Γουίλιαν και ο Ολιβέιρα. Στον ερχομό του Βραζιλιάνου στο χορτάρι ξεσηκώθηκαν, οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων». Στο 66' ο Μάρτινς, μετά από σέντρα του Ροντινέι  κατάφερε να πιάσει μία κεφαλιά, η οποία βγήκε άουτ. Στο 69' Γιάρεμτσουκ και Μάρτινς προσπάθησαν να βρουν δίχτυα, όμως η μπάλα ξανά βγήκε άουτ. Στο 73' ο Ροντινέι μετά από εξαιρετική συνεργασία, με τον Ολιβέιρα κατάφερε να συγκλείσει μέσα στην περιοχή να κάνει ένα σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας να διώξει σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν συνεχώς, με την ομάδα του Αγρινίου, όμως να έχει κλειστεί αρκετά καλά πίσω και να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει κάποια φάση.

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 85', όμως η μπάλα πήγε αρκετά άουτ. Οι Πειραιώτες μετά από λίγο με τον Ολιβέρια πραγματοποίησαν μία πολύ καλή φάση, με ένα πλασέ από την μεγάλη περιοχή που πέρασε άουτ. Αρκετό πρεσάρισμα  υπήρξε στα τελευταία λεπτά, με τους «ερυθρόλευκος» να ανεβαίνουν στα αντίπαλα καρέ ασταμάτητα και να πιέζουν την  ομάδα του Παναιτωλικού, μάλιστα ο Ελ Κααμπί στο 90' έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά να κάνει το 1-0, ενώ λίγο αργότερα ο Μάρτινς με ένα συρτό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός πήρε έναν πολύτιμο πόντο στο Φάληρο, που σίγουρα θα τον χρειαστεί για την συνέχεια.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού:

Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα, Ορτέγκα, Στάμενιτς, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί.

Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού:

Tσάβες - Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας - Μαυρίας, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Τορεχόν - Πέρες, Ντίας, Λομόνακο

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.