Newsroom
Βαγγέλης Τερζής
10 Mar
10Mar

Το ντέρμπι του Φαλήρου βάφτηκε πράσινο, με τον Παναθηναϊκό να θριαμβεύει ενάντια στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι-οφ και τον Φώτη Ιωαννίδη να πρωταγωνιστεί. 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Γ.Καραϊσκάκης με τους πράσινους να φεύγουν νικητές με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, που σημείωσε δυο τέρματα. 

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με το εκπληκτικό τέρμα του Ποντένσε στο 23΄ , δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαριστεί μετά το σουτ του Τάσου Μπακασέτα στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ισοφαρίσει και να πιέζει μέχρι να φτάσει το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, ο Φώτης Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Τάσου Μπακασέτα στις καθυστερήσεις και έφερε τούμπα το σκορ, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στην ανάπαυλα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να αυξήσει την πίεση του και να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, έτσι ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων δεν απέδωσαν καρπούς και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 70ο λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε το δεύτερο του τέρμα και τρίτο για τον Παναθηναϊκό με χαλαρό πλασέ από το ύψος του πέναλτι, σε μια στιγμή ολιγωρίας της ερυθρόλευκης άμυνας. 

Με τα τρία τέρματα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από τον αιώνιο αντίπαλο του, έφτασε τα επτά σε μόλις λίγες μέρες, αν συνοψίσουμε και τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκε από τη Μακάμπι τελ Αβίβ στο Europa Conference League. Με την ήττα αυτή ο Ολυμπιακός υποχωρεί στην τέταρτη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό. 

Αναλυτικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος:

- AEK 62

- ΠΑΟΚ 60

- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 59

- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 57 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.