Βαγγέλης Τερζής
29 Aug
29Aug

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για τον Βιλφρίντ Ζαχά, ενώ την ίδια στιγμή έχει προσεγγίσει τον Γουίλιαν κι έχει στη λίστα του τους Εντοάρντο Μπόβε και Αζέντ Ουνάχι. 

Ο Ολυμπιακός βλέπει την υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε να μένει στάσιμη και έχει ως προτεραιότητα άλλες επιλογές από τη μεταγραφική του λίστα. 

Μια από αυτές είναι ο Βίλφριντ Ζάχα της Γαλατάσαραϊ, με τον παλαίμαχο Τούρκο επιθετικό, Νιχάτ Καβεχτσί, να φέρνει στο "φως" πληροφορίες μετά από τη συζήτηση που είχαν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο 31χρονος είχε πάρει σπουδαία μεταγραφή το 2013 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως αγωνίστηκε σε μόλις 4 αγώνες. Έπειτα ακολούθησε η επιστροφή του στην Κρίσταλ Πάλας, στην οποία και έκανε τρομερή καριέρα με 458 αγώνες, 90 γκολ, 62 ασίστ. Πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε ως ελεύθερος στην τουρκική ομάδα. 

Ο Ζαχά είχε την περασμένη σεζόν 42 συμμετοχές, 10 γκολ και πέντε ασίστ με την τουρκική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την τρέχουσα περίοδο δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, παρά μόνο αγωνίστηκε ένα δεκαπεντάλεπτο ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας για το Σούπερ Καπ στις αρχές του μήνα.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Γαλατάσαραϊ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Παράλληλα με τον Ζάχα ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει επαφές και με τον Γουίλιαν. Ο 36χρονος, πλέον, Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε 37 αγώνες την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Φούλαμ, έχοντας 5 γκολ και 2 ασίστ. 

Ο πρώην άσσος των Τσέλσι και Άρσεναλ φέρεται να είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά και αναμένονται εξελίξεις. 

Επίσης, στο κάδρο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο Εντοάρντο Μπόβε. Ο 22χρονος Ιταλός κεντρικός μέσος έχει συμβόλαιο με τη Ρόμα έως καλοκαίρι του 2028 και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Ο Μπόβε δεν αγωνίστηκε τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος απέναντι στην Κάλιαρι και την Έμπολι. Παρά το νεαρό της ηλικίας του μετράει 92 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Ρόμα έχοντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Τέλος ο Ολυμπιακός τα τελευταία 24ωρα έχει ανοίξει συζητήσεις και για την περίπτωση του Αζεντίν Ουνάχι. Ο Μαροκινός μέσος είχε εντυπωσιάσει, με τις εμφανίσεις του στο παγκόσμιο κύπελλο του 2022 στο Κατάρ με την εθνική του ομάδα. 

Ο διεθνής Μαροκινός κεντρικός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις "8" και "10", ενώ χρησιμοποιηθεί επίσης ως αμυντικός χαφ, αλλά και στα πλάγια της επίθεσης.

Ο Αφρικανός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μαρσέιγ μέχρι το καλοκαίρι του 2027 κι η αξία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα της Μασσαλίας είχε αποκτήσει τον Ουναχί από την Ανζέ αντί 8 εκατομμυρίων  ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 και πρόσφατα της χτύπησε την πόρτα για τον παίκτη η Αλ Σαντ.

Ο 24χρονος Μαροκινός φαίνεται να επιθυμεί την παραμονή του στην Ευρώπη, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται, ενώ πρόσφατα έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του η Φενέρμπαχτσε και η Λας Πάλμας.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.