Newsroom
20 Jul
20Jul

Την πρώτη νίκη επί ολλανδικού εδάφους πέτυχε ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, απέναντι στη βελγική Μαλίν. 

Ο Βάσκος προπονητής για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στους νεαρούς κυπελλούχους Ευρώπης. Ο Μουζακίτης, ο Κωστούλας και ο Παπακανέλλος ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα, με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει σαφή την πρόθεσή του για ένταξη τους στην πρώτη ομάδα. 

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα κιόλας λεπτά προηγήθηκαν στο σκορ. Στο 5' ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής του 17χρονου, Χρήστου Μουζακίτη, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. 

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, με τους μικρούς να ξεχωρίζουν, όπως φυσικά και οι Ζέλσον Μάρτινς και Φραντσίσκο Ορτέγκα. Ο τελευταίος μάλιστα στο 28' έψαξε με φοβερή μπαλιά, τον Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος με τη σειρά του άφησε πίσω του τον αμυντικό της Μαλίν και μοίρασε στον Πορτογάλο εξτρέμ, Μάρτινς για το 2-0. 

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στην Ολλανδία για να παρακολουθήσουν τη φιλική αναμέτρηση της ομάδας τους, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν. Ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν οι Πειραιώτες στο παιχνίδι, με τους Βέλγους να μείνουν μακριά από την «ερυθρόλευκη» εστία. 

Το παιχνίδι έληξε με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (2-0) και τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. Φυσικά, ο ίδιος έχει αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενος για την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και θετική παρουσία των νεαρών παικτών του.    

Τα επόμενα φιλικά του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθούν -επίσης στην Ολλανδία- στις 26/7 και 27/7, απέναντι σε Αλ-Κάντσια και Ναϊμέχεν αντίστοιχα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.