Σπύρος Γραμμένος
19 May
19May

Ντέρμπι «αιωνίων» ξημέρωσε και στον πάγκο του Παναθηναϊκού, βρίσκεται ο Χρήστος Κόντης. Τα στοιχεία που μας δίνει για τον Έλληνα τεχνικό ο Σπύρος Γραμμένος.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο φινάλε της φετινής Stoiximan Super League. Ένας ακόμη «τελικός» ο οποίος κατά μεγάλο ποσοστό θα κρίνει ένα εισιτήριο, για την Ευρώπη. Βέβαια μην ξεχνάμε πως και οι δύο ομάδες αντίστοιχα μπορούν να πάρουν ένα εισιτήριο και μέσω του κυπέλλου, (ο Παναθηναϊκός) και μέσω του Conference League ( ο Ολυμπιακός).


Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στον πάγκο του τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Οι «πράσινοι» θα έχουν στον πάγκο τους τον Χρήστο Κόντη, παλιό γνώριμο, αφού έχει συνεργαστεί και σαν βοηθός προπονητή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ποιος είναι ο Χρήστος Κόντης που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός


Ο Χρήστος Κόντης είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως αμυντικός και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού (προς το παρών). Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Έλληνας τεχνικός έχει ξανά καθίσει, στον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά σαν βοηθός προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο μετά τον πάγκο του «τριφυλλιού», υπηρέτησε και σε άλλη ομάδα.


Ο Χρήστος Κόντης κάθισε και στον πάγκο του Βόλου, όπου τον έσωσε από τον υποβιβασμό. Μιλάμε για έναν σοβαρό προπονητή που μελετάει πολύ τις κινήσεις του αντιπάλου. Αυτό το είδαμε και όσο ήταν βοηθός του Σέρβου τεχνικού, όπου ειδικά στην φάση των προκριματικών, παρακολουθούσε στενά τις ομάδες που θα αντιμετώπιζε το «τριφύλλι». Επίσης για ένα διάστημα έκατσε και στον πάγκο του Ολυμπιακού.


Ποια η ποδοσφαιρική του καριέρα και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε


Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Μετά από μονοετή παρουσία στον Πανιώνιο, πήρε σημαντική μεταγραφή στην ομάδα του Ολυμπιακού. Εκεί κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2001-02 και το 2002-03. Κατά την περίοδο 2003-04 επέστρεψε στον Πανιώνιο. Επόμενος σταθμός του ήταν η ΑΕΚ, τα χρώματα της οποίας φόρεσε για δύο χρόνια. Το 2006 πήρε μεταγραφή στην κυπριακή ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ., όπου και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα: 2006-07 , 2008-09 και 2010-2011, ένα κύπελλο: 2007-08 και δύο Σούπερ Καπ: 2008, 2009. Το 2011 έληξε την καριέρα του λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.