Θανάσης Στύλος
17 Sep
17Sep

Ο Άντονι Μαρσιάλ είναι έτοιμος να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» και να ξανασμίξει με τον Έρικ Λαμέλα όπως το 2022 στην Σεβίλλη.

Ο Γάλλος επιθετικός φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ και είναι κοντά στο να προβάρει τα «κιτρινόμαυρα». Πριν λίγο καιρό είχε ξανακουστεί το όνομα του Μαρσιάλ, ωστόσο είχαν παγώσει οι διαδικασίες απόκτησης του.

 Ο Γάλλος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απ'ότι φαίνεται δεν βρήκε αυτό που ήθελε στην μεταγραφική αγορά και έτσι επέστρεψε στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον ίδιο και πλέον υπάρχει προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Εάν ο Μαρσιάλ γίνει μέλος της ΑΕΚ, τότε θα ξανασμίξει με τον Έρικ Λαμέλα όπως το 2022 όπου βρίσκονταν στην Σεβίλλη. 

Ακόμα και μετά την απόκτηση του Πιερό από την Μακάμπι Χάιφα, η Ένωση πάει να ολοκληρώσει την πιο ηχηρή μεταγραφή της φετινής σεζόν.

Ο 28χρονος επιθετικός έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του και τα επιτεύγματα του είναι τρομερά. Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν ο Μαρσιάλ μετακινήθηκε από την Μονακό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. 

Από το 2015 μέχρι το 2024 ο Γάλλος συμμετείχε με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» σε 317 παιχνίδια σκοράροντας 90 γκολ και μοιράζοντας 47 ασίστ. Με τα 90 γκολ του έγινε 19ος στην ιστορία των σκόρερ της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν η σεζόν 2019/20 όταν σε 32 συμμετοχές με την Μάντσεστερ σκόραρε 17 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ.

Παράλληλα, την σεζόν 2021/22 όταν ο Μαρσιάλ ήταν συμπαίκτης με τον Αργεντινό Έρικ Λαμέλα στην Σεβίλλη είχε παίξει μόλις 9 παιχνίδια και είχε δώσει μια ασίστ σε μια πολύ κακή σεζόν για τον ίδιο και γενικότερα για την καριέρα του. Ωστόσο, το σημαντικό είναι πως οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές θα ξαναβρεθούν στο ίδιο ρόστερ και θα αγωνιστούν ξανά ό ένας δίπλα στον άλλον όπως τότε.

Η εμπειρία του Γάλλου επιθετικού ξεχειλίζει καθώς στην Premier League έχει σύνολο 209 συμμετοχές, στο Champions League έχει 40 συμμετοχές, στην Ligue 1 έχει 52 συμμετοχές και κλείνουμε με την La liga όπου είχε 9 συμμετοχές με την Σεβίλλη. 

Ταυτόχρονα, στην μεγάλη του καριέρα έχει πανηγυρίσει ένα Europa League με την Γιουνάιτεντ, ένα FA Cup, δύο League Cup,ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας και ένα τρόπαιο Nations League με την Εθνική Γαλλίας.

Ο Αλμέιδα με την απόκτηση του Μαρσιάλ μπορεί να κάνει τακτικά ότι θέλει, αφού πλέον έχει στην διάθεση του στην κυριολεξία ένα «τανκ», τον Πιερό και έναν γρήγορο ταλαντούχο,τεχνίτη και έμπειρο ποοδσφαιριστή όπως τον Μαρσιάλ. 

Μπορεί να πιέσει, μπορεί να παίξει στην αντεπίθεση, μπορεί να γεμίσει περιοχή, μπορεί να κάνει τα πάντα. Αναμένουμε τις τελικές διαπραγματεύσεις του Άντονι Μαρσιάλ με την ΠΑΕ ΑΕΚ, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. 




Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.