Βαγγέλης Τερζής
22 Jul
22Jul

Η πρόταση της βραζιλιάνικης ομάδας που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, η επιθυμία του προπονητή Αρτούρ Ζορζέ και η προοπτική μέσα από την Μποταφόγκο που κάνουν τον Βαγιαννίδη να πει το "ναι". Αναλύει ο Βαγγέλης Τερζής. 

Πράγματι φαίνεται περίεργο σε όλους το γεγονός μετακόμισης του Γιώργου Βαγιαννίδη στην Βραζιλία και τη Μποταφόγκο. Το τετ α τετ, όμως, του "Βάγια" με την βραζιλιάνικη ομάδα έχει εξήγηση οικονομική και αγωνιστική. 

Ας το πιάσουμε οικονομικά για αρχή. Η Μποταφόγκο είναι διατεθειμένοι να δώσει στον Παναθηναϊκό ό,τι ζητήσει, προκειμένου να κάνει δικό της τον Έλληνα μπακ. Συγκεκριμένα η προσφορά των Βραζιλιάνων είναι 3,5 εκατ. ευρώ για 3,5 χρόνια συνεργασίας, ως δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2027, χωρίς να υπολογίζονται τα ανάλογα πλουσιοπάροχα μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων, κάτι που πρακτικά σημαίνει μια τεράστια αύξηση των τρεχουσών απολαβών του Βαγιαννίδη, συγκριτικά με αυτές που λαμβάνει στον Παναθηναϊκό. Αν υπολογιστούν όλα μαζί, πρόκειται για μια πρόταση που αξίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικές απολαβές για τον Έλληνα διεθνή.

Η αλήθεια είναι πως η πρόταση της Μποταφόγκο είναι η καλύτερη που έχει κατατεθεί στην πράσινη ΠΑΕ από οποιαδήποτε άλλη. Η Χόφενχαϊμ που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή δεν έφτασε ποτέ στα χρήματα που χρειαζόταν, ενώ η Τουλούζ δεν μπήκε ποτέ στον "χορό" των διαπραγματεύσεων. Ως προς τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο Βαγιαννίδης δείχνει θετικός σε μια μετακίνηση στην πρωτοπόρο του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, αφού τέτοιες απολαβές δεν προσεγγίζει καμία από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο προπονητής της Μποταφόγκο, Αρτούρ Ζόρζε, έχει δείξει την αγάπη του για τον Βαγιαννίδη και τον θέλει υπό τις οδηγίες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του "Βάγια" στα προκριματικά του Champions League, εναντίον της Μπράγκα και μόλις ανέλαβε την βραζιλιάνικη ομάδα έγραψε το όνομα του διεθνή μπακ στη λίστα των μεταγραφών. Μάλιστα, επικοινώνησε και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για τις πρώτες επαφές και έλαβε σαφώς θετική ανταπόκριση. 

Στο δεύτερο σκέλος, η Μποταφόγκο είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας μετά από 18 αγωνιστικές, ενώ βρίσκεται και στην τελική 16αδα του Copa Libertadores, εκεί όπου αντιμετωπίζει την Παλμέιρας και σίγουρα θέλει να κυνηγήσει και τα δύο τρόπαια. 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί και το δίκτυο της Μποταφόγκο σε Premier League και Ligue 1, μέσω του ιδιοκτήτη της. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Τζον Τέξτορ, στον οποίο ανήκει η βραζιλιάνικη ομάδα, έχει και το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της Κρίσταλ Πάλας και της Λυών. Κάτι τέτοιο αυτομάτως μπορεί να αποτελέσει για τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή ευκαιρία, με μία καλή σεζόν στην Βραζιλία να εξασφαλίσει ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Ειδικά αν είναι νέος και με υψηλή προοπτική, όπως ο Γιώργος Βαγιαννίδης. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.