Mpaladofatses
04 Feb
04Feb

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από το Περιστέρι και ετοιμάζεται να υποδεχθεί ως πρωτοπόρος στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής την ΑΕΚ στην Τούμπα. 

Το παιχνίδι: Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, χωρίς να αφήσει περιθώρια στον Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος κατάφερε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή από την αρχή της αναμέτρησης με πρωταγωνιστή το Μεϊτέ. Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν το δοκάρι του Τόμας μετά την τρομερή κάθετη πάσα του Τάισον. Οι Θεσσαλονικείς δεν έμειναν εκεί και στο 14 απείλησαν εκ νέου με το σουτ του Μπάμπα. 

Με τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του Σάσα Ίλιτς. Ο Τάισον ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Λουτσέσκου με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε και δοκάρι στο 18ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί με τους Μπάμπα στο 31΄ και τον Ζίβκοβιτς στο 37΄. 

Μετά από τις ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Οζντόεφ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μια πολλή οριακή φάση που εξεταζόταν για αρκετά λεπτά. Ισόπαλες πήγαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και προσπάθησε να βρει το γκολ από την αρχή. Στο 56ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας έχασε τεράστια ευκαιρία μετά την τρομερή μπαλιά του Τάισον στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να μην πιστώνεται κάποια ασίστ, αφού ο Τόμας από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ισπανός έγινε αλλαγή στο 60΄, δίνοντας τη θέση του στον Σαμάτα, ενώ και ο Τόμας Μουργκ έδωσε τη θέση του στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Για τους γηπεδούχους πέρασαν στο παιχνίδι οι Βαλένσια και Γκονθάλεθ, στις θέσεις των Ντιρκς και Γιουμπιτάνα. 

Ο ΠΑΟΚ μέσα από τα στημένα, επίσης,  προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, με τον Κουλιεράκη να χάνει μια ευκαιρία στο 70ο λεπτό στέλνοντας τη μπάλα με κεφάλια πάνω από την εστία του Τσιντώτα. Στο 71ο λεπτό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε τη θέση του στον Κίριλ Ντεσπότοφ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε και τον Σβαμπ στη θέση του Οζντόεφ στο 76ο λεπτό, ενώ για τον Ατρόμητο εκτός βγήκαν ο Βέργος και ο Ρομπάιγ, για να περάσουν οι Αντζιέλσκι και Κούεν. 

Μετά από πολλή πίεση και με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, ο Σβαμπ ήρθε να σκοράρει και με το μακρινό πλασέ του Γιάννη Κωνσταντέλια να διαμορφώνει το 0-2, έπειτα από λάθος του Τσιντώτα. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί ως πρωτοπόρος την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής στην Τούμπα και θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατοχύρωση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.