Θανάσης Στύλος
06 Jun
06Jun

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νίκησε τους Θεσσαλονικείς στον μικρό τελικό της Basket League και κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Το Περιστέρι νίκησε σε ένα ματς «φωτιά» απέναντι στον Άρη και πήρε την τρίτη θέση της Basket League.Το παιχνίδι αυτό θα το θεωρούσε κανείς «αδιάφορο», ωστόσο το γόητρο ήταν το κίνητρο των παικτών οι οποίοι μας πρόσφεραν ένα εκπληκτικό και θεαματικό ματς.

Πρώτο ημίχρονο

Το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και δημιούργησε ακόμα και  διαφορά 10 πόντων με πρωταγωνιστές τους Ράγκλαντ, Χουγκάζ και Ντάνγκουμπιτς. Ωστόσο, στο ματς επέστρεψε ο Άρης και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στην πρώτη περίοδο με το αποτέλεσμα αυτής να είναι 23-20 υπέρ του Περιστεριού.

Η ομάδα του Καστρίτη συνέχισε την αντεπίθεση και στο δεύτερο δεκάλεπτο με σημείο αναφοράς τον Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος είχε ήδη 14 πόντους με 4/6 τρίποντα. Παράλληλα, το Περιστέρι κατάφερε να κρατηθεί στο ματς και να μην το παρασύρει ο ρυθμός του Άρη ο οποίος ήταν καταιγιστικός. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Νίκος Χουγκάζ με 10 πόντους στο ημίχρονο και σχεδόν αλάνθαστος στις προσπάθειες του.Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Άρη μπροστά με 3 πόντους με το σκορ να είναι 35-38.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ισορροπημένη.Ο Μήτρου-Λονγκ μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού φτάνοντας τους 8 πόντους και τις 5 ασίστ,ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του Ράγκλαντ ήταν καθοριστική αφού έφτασε τις 10 ασίστ από την τρίτη μόλις περίοδο.

Όμως ο Τολιόπουλος και ο Μπλούμπεργκς έιχαν άλλη άποψη αφού είχαν 9 και 10 πόντους αντίστοιχα.Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 55-58 χωρίς πάλι καμιά μεγάλη διαφορά αφού κατά την διάρκεια της περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν "χέρι-χέρι".

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο λεπτό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ο ρυθμός ήταν υψηλός σε όλη την διάρκεια και ο αγώνας ακόμα κι αν ήταν αδιάφορος ,ήταν πολύ ευχάριστος στο μάτι.

Για το Περιστέρι ο πιο καθοριστικός παίκτης του ήταν ο Νίκος Χουγκάζ ο οποίος με τις αμυνές του αλλά και με το σημαντικό σκοραρισμά του έδωσε πνοή και προβάδισμα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.Ο Έλληνας φόργουοντ σκόραρε 16 πόντους και μαζί με τον Αμερικανό σέντερ Τόμπσον έφτασαν μαζί τους 31 ,αφού είχε 15 ο ίδιος.

Στο τέλος το Περιστέρι πήρε το «ντέρμπι» του μικρού τελικού και κατέκτησε με σχετική δυσκολία την 3η θέση της Basket League. Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη, Καστρίτης δεν μπόρεσε να αφυπνήσει την ομάδα του και έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-20, 35-38, 55-58, 75-71 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης):

 Ράγκλαντ 13 (4/15 σουτ, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πουλιανίτης 3 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Τόμπσον 15 (4/7 δίποντα, 7/8 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Χουγκάζ 16 (5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ 12 (3/14 σουτ, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντάνγκουμπιτς 7 (2), Ξανθόπουλος, Κασελάκης 4, Ρένφρο, Ζούγρης

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Τολιόπουλος 22 (2/4 δίποντα, 6/13 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 λάθη), Μπλούμπεργκς 10 (2), Μποχωρίδης, Ντε Σόουζα 4, Ριντ 5 (1), Σλαφτσάκης 2, Σταρκ 9 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Σανόγκο 5 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Κατσίβελης 9 (2), Περσίδης 5






Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.