Άρης Μήλιος
14 Jun
14Jun

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε τον Ολυμπιακό με 87-82 στο ΟΑΚΑ, έκανε την απόλυτη ανατροπή στην σειρά των τελικών και είναι πανάξιος πρωταθλητής Ελλάδος

Το σημερινό Game 5 στο κλειστό του ΟΑΚΑ ανταπεξήλθε απόλυτα στις προσδοκίες μιας αναμέτρησης που κρίνει πρωτάθλημα ανάμεσα στην 1η και 3η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Οι δύο μονομάχοι μπήκαν στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια και με απόλυτο στόχο την νίκη-τίτλο. Όπως αναμενόταν ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την ομάδα του Αταμάν να επιβεβαιώνει ότι είναι η καλύτερη της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι στην αρχή έδειξαν να είναι αποφασισμένοι και να βρίσκουν πληθώρα λύσεων διά χειρός των καυτών Πίτερς και Παπανικολάου, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ανακάμψουν εκμεταλλευόμενοι το "οργιαστικό" δεύτερο δεκάλεπτο του Κώστα Σλούκα ο οποίος έβαζε τα πάντα από παντού. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με πράσινη διαφορά 9 πόντων (48-39).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε για ακόμα μία φορά τον "Refuse To Lose" χαρακτήρα της. Η διαφορά του ημιχρόνου εξανεμίστηκε γρήγορα και οι Πειραιώτες έχοντας το μομέντουμ ξεκίνησαν να πατούν καλύτερα. 

Και εκεί που τα πράγματα ξεκίνησαν να σκουραίνουν για το τριφύλλι που έβλεπε τον αρχισκόρερ του Κέντρικ Ναν σε κακό βράδυ, ο από μηχανής θεός και πολυεργαλείο Τζέριαν Γκραντ με καθοριστικές επιθετικές ενέργειες κράτησε όρθια την ομάδα του. 

Όπως αναμενόταν, το πρωτάθλημα θα κρινόταν αναπόφευκτα στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί οι μάχες και στις δυο πλευρές του παρκέ διαδέχονταν η μία την άλλη. Ωστόσο, ο Επτάστερος το ήθελε παραπάνω, έκανε λιγότερα λάθη και εν τέλει επικράτησε σε ένα φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς.

Κορυφαίος όλων για τους Πρωταθλητές ο αρχηγός τους Κώστας Σλούκας με μυθική εμφάνιση ειδικότερα στο πρώτο μέρος. Ο ηγέτης των πρασίνων τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Καθοριστικός για ακόμα ένα βράδυ και ο Τζέριαν Γκραντ με 15 πόντους. Από πλευράς Ολυμπιακού ξεχώρισαν οι Άλεκ Πίτερς και Κώστας Παπανικολάου με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Με την νίκη αυτή ο Επτάστερος έκανε το 3-2 στην σειρά των τελικών και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή. Οι Πρωταθλητές αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 νίκες, επέστρεψαν από την κόλαση και μετά την Ευρωλίγκα κατέκτησαν και την Basket League ολοκληρώνοντας μια ονειρική σεζόν.



Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.