Άρης Μήλιος
05 Jun
05Jun

Οι ερυθρόλευκοι απέδρασαν με 89-84 από το κλειστό του ΟΑΚΑ, έκαναν το 1-0 και έβαλαν φωτιά στην σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League

Το Game 1 των τελικών έδειξε το τι πρέπει να περιμένουμε στην φετινή σειρά. Οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έδωσαν μάχες σώμα με σώμα και έδειξαν ότι παρά την κούραση της πολύ απαιτητικής σεζόν διψάνε για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ με στόχο το πολυπόθητο Break και το πέτυχαν. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε στο παιχνίδι τόσο διαβασμένη όσο και εύστοχη. Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να μην έχει αντίπαλο μέσα στην ρακέτα και τα περιφερειακά σουτ του Άλεκ Πίτερς να βρίσκουν στόχο οι ερυθρόλευκοι έχτισαν μομέντουμ.

Η είσοδος ωστόσο του Κώστα Σλούκα και η τρίποντη ευστοχία του ροκάνισε την διαφορά και ισορρόπησε προς στιγμή την κατάσταση. Παρ 'όλα αυτά ενώ το τριφύλλι έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό ο Μπαρτζώκας προχώρησε σε μία κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική. Πέρασε στο παρκέ τον Φίλιπ Πετρούσεφ και απέκτησε υπεροπλία στην μάχη της Frontline.

Στην συνέχεια η ερυθρόλευκη διαφορά αυξήθηκε αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να επιστρέψουν με τον Ναν και τον Σλούκα να τραβάνε από το χέρι την πράσινη επίθεση. Ωστόσο, κάθε φορά που ο "Επτάστερος" πλησίαζε οι Πειραιώτες έδειχναν χαρακτήρα και κατάφερναν να ξεμακρύνουν εκ νέου. Αυτό οδήγησε αναπόφευκτα στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση των παικτών του Αταμάν και την παλικαρίσια και κρίσιμη νίκη του Ολυμπιακού.

Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο σέρβικος πύργος Νίκολα Μιλουτίνοβ ο οποίος κάλυψε και με το παραπάνω την απουσία του Φαλ και κυριάρχησε στην μάχη των αιθέρων τελειώνοντας τον αγώνα με double-double (12 πόντοι-13 ριμπάουντ). Καθοριστικός και ο Τόμας Γουόκαπ με 17 πόντους. Από πλευράς ηττημένων καλύτερος όλων ο αρχηγός τους Κώστας Σλούκας με 16 πόντους.

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων την Παρασκευή (07/06,21:30) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα κάνει το 2-0 και θα αποκτήσει προβάδισμα τίτλου ή αν το τριφύλλι κάνει break στο break και επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας.




Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.