Άρης Μήλιος
10 Jun
10Jun

Οι πράσινοι επικράτησαν με 83-76 κόντρα στον Ολυμπιακό και έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν η νίκη ήταν μονόδρομος. Ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 2-0 νίκες και μία ακόμα ήττα θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε απώλεια του τίτλου για 3η συνεχή χρονιά και μάλιστα με σκούπα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν πτοήθηκαν από το ψυχολογικό βάρος, έδειξαν ότι έχουν ακόμα καύσιμα στο ντεπόζιτο και επικράτησαν σε ένα παιχνίδι στο οποίο έπεφταν κορμιά.

Το τριφύλλι μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με τον Κέντρικ Ναν να έχει κέφια πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά αλλά η σωστή επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού μέσα στην ρακέτα δεν τους άφηνε πολλά περιθώρια. Κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 23-18 υπέρ των γηπεδούχων. 

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου η ομάδα του Αταμάν πάτησε τέρμα το γκάζι και εκμεταλλευόμενη το καλό διάστημα του Κώστα Αντετοκούνμπο ξέφυγε με διψήφια διαφορά που έφτασε μέχρι και το +16 (40-24, 17'). Στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε να έχει σφυγμό και μείωσε την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό στην ανάπαυλα δια χειρός Κάνααν (43-34, 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο σκληρό. Οι πράσινοι συνέχιζαν να σέρνουν τον ρυθμό αλλά οι πεισματάρηδες Πειραιώτες εξακολουθούσαν να μένουν κολλημένοι πάνω τους χάρη στην υπερπροσπάθεια του Φίλιπ Πετρούσεβ ο οποίος για ακόμα μία βραδιά έβαλε δύσκολα στους ψηλούς του Αταμάν.

Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Μπαρτζώκα συμπλήρωσε από νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ, κάτι που έδωσε αβαντάζ στον Παναθηναϊκό. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι βρισκόταν σε τεντωμένο σκοινί. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν άμυνα στα όρια του φάουλ με αποτέλεσμα ο πιο εύστοχος, σε εκείνο το σημείο Ολυμπιακός, να προσπεράσει στο σκορ για πρώτη φορά στην βραδιά. Κάπου εκεί όμως, ένα γκολ-φάουλ του Λεσόρ και ένα τρίποντο του Παπαπέτρου έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στο τριφύλλι και ισοπέδωσαν τις όποιες ερυθρόλευκες ελπίδες. 

Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο Κέντρικ Ναν με 21 πόντουςο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα του. Από κοντά και ο Ματίας Λεσόρ με 17 πόντους και κυριαρχική εμφάνιση μέσα στο ζωγραφιστό. Από πλευράς Ολυμπιακού καλύτερος όλων για ακόμα ένα βράδυ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 17 πόντους. 

Επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες την ερχόμενη Τετάρτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (12/06, 21:15, ΕΡΤ3). Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη μπροστά στο κοινό τους και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, Από την άλλη πλευρά οι πράσινοι θα τα δώσουν όλα για το break που θα επιστρέψει την σειρά στο ΟΑΚΑ και σε ένα Game 5 που όλα μπορεί να συμβούν.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.