Κωνσταντίνος Γαϊτάνης
31 May
31May

Ο Παναθηναϊκός Άκτορ επικράτησε του Άρη με 89-71 στο ΟΑΚΑ για το Game 1 των ημιτελικών της Basket League, σε μία ιστορική βραδιά για τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Σε μία ιστορική βραδιά, ο Παναθηναϊκός Άκτορ υποδέχθηκε τον Άρη για τον πρώτο ημιτελικό της Basket League σε ένα ΟΑΚΑ που φόρεσε τα γιορτινά του.
Περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έγινε η παρουσίαση των πρωταθλητών Ευρώπης από τα μεγάφωνα του αγώνα, με το μπάνερ για το έβδομο ευρωπαϊκό κύπελλο του Παναθηναϊκού να σηκώνεται στην οροφή του ΟΑΚΑ, σε μία όμορφη τελετή, μέσα σε ντελίριο από τους οπαδούς των πρασίνων.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνώρισε την αποθέωση από σύσσωμο το κοινό ενώ την παράσταση έκλεψε με την εμφάνισή του ο Νίνο, τραγουδώντας μαζί με όλο το γήπεδο το «Μέχρι τέλους», το τρααγούδι που έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Φυσικά δεν έλειψε η παρουσίαση του βαρύτιμου τροπαίου της Euroleague από τον αρχηγό των πράσινων Κώστα Σλούκα και τον προπονητή της ομάδας Εργκίν Αταμάν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να αποκτά γρήγορα ένα προβάδισμα επτά πόντων (10-3), με τον Μαριους Γκριγκόνις και τον Κέντρικ Ναν να ξεκινούν το παιχνίδι ζεστοί, ενώ στη συνέχεια ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά μέχρι και τους δεκαπέντε πόντους κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 28-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Αλεξ Μπαλτσερόφσκι  με τον Κώστα Σλούκα έδωσαν ακόμα περισσότερο ρυθμό στην επίθεση με τους παίκτες του Άρη να κάνουν πολλά λάθη στην επίθεση και να δυσκολεύονται να παίξουν στον υψηλό ρυθμό που επέλεξε ο Παναθηναϊκός να παίξει το παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους έντεκα (43-32), με τον Πολωνό σέντερ να φτάνει τους δέκα και τους Βασίλη Τολιόπουλο και Σόουζα να κρατούν στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και τη διαφορά να ανεβαίνει στους δεκαέξι (62-46) και τον Μπαλτσερόφσκι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με 15 πόντους με 5/5 σουτ εντός πεδιάς. Σε εκείνο το σημείο, Άρης, εκμεταλλευόμενος μια επιθετική καθίζηση των πρασίνων απάντησε με καλές άμυνες και ένα μικρό δικό του σερί, κατεβάζοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (65-56), με το σκορ της τρίτης περιόδου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό σταθερά μπροστά στο σκορ, με 67-59.

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι με back to back τρίποντα από Ναν και Γκριγκόνις επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια τιμή και με καλές άμυνες και τον Ματίας Λεσόρ να επιστρέφει προσθέτοντας ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ η, διαφορά έφτασε στους δεκαεπτά (81-64) με 6:33 να απομένουν για το φινάλε. Ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Ντίνος Μήτογλου με διαδοχικά τρίποντα έφτασαν τη διαφορά στους είκοσι τρεις (87-64), με το παιχνίδι να ξεφεύγει και να ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό να κάνει εύκολα το 1-0 στη σειρά, με σκορ 89-71.

Η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για το Game 2 την Κυριακή 2 Ιουνίου. 

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71


  

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.