Βαγγέλης Τερζής
30 May
30May

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη ενάντια στο Περιστέρι στον πρώτο ημιτελικό της Stoiximan Basket League και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη σειρά για να στρέψει το ενδιαφέρον του στους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την ημιτελική φάση της Stoiximan Basket League και πήρε τη νίκη αν και μουδιασμένος από το Βερολίνο. 

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς μουδιασμένοι από το Final Four του Βερολίνου και αυτό φάνηκε στο παρκέ του Φαληρικού γηπέδου. Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν ο μόνος που είχε κέφια από την αρχή και έβλεπε το καλάθι σαν πηγάδι. Ο Αμερικανός γκαρντ του. Ολυμπιακού σε 10 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο είχε 12 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Σε πολύ καλό βράδυ και ο Μιλουτίνοφ που σε 16 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 9 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, όντας ο βασικός σέντερ των ερυθρολεύκων, μετά τον τραυματισμό του Μουστάφα Φαλ. Ο Άλεκ Πίτερς σε 8 λεπτά συμμετοχής, στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, μέτρησε 6 πόντους (2/4 τρίποντα) και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Από μεριάς Περιστερίου, εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έκανε ο Τζο Ράγκλαντ με 10 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Με 6 πόντους (2/3 τρίποντα) τελείωσε το πρώτο μέρος και ο Κένι Γουίλιαμς σε 12 λεπτά συμμετοχής. Το σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια ήταν 40-36.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάνααν συνέχισε το προσωπικό του σόου και πέτυχε άλλα δυο εύστοχα τρίποντα στην αρχή της τρίτης περιόδου φτάνοντας τους 18 πόντους και έχοντας το απόλυτο από τη γραμμή των 6.75 με 6/6. Ο γκαρντ των ερυθρολεύκων έφτασε τους 22 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε τους 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο ημίχρονο συνέχισε και ο Τζο Ράγκλαντ, για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που έφτασε τους 17 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά και έφτασε στο 64-51 πριν την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Λοβ στραβοπάτησε, τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή με τον κόσμο να τον χειροκροτεί, καθώς αποχωρούσε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άλεκ Πίτερς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ σε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι για τον ίδιο. Στους 22 έμεινε και ο Κάνααν που δε χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Για το Περιστέρι με 23 πόντους ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ράγκλαντ, όντας και ο μόνος διψήφιος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Τελικό σκορ: 83-72 

MVP του αγώνα: Άλεκ Πίτερς 

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 40-36, 64-51, 83-72

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.