22 Sep
22Sep

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζάλγκιρις με 75-72 στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» με κορυφαίους τους Πίτερς και Μιλουτίνοφ.


Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στο πρώτο ουσιαστικά «κανονικό» φιλικό προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας στα πρώτα λεπτά, γεγονός απολύτως φυσιολογικό αφού και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες. Αρκετά άστοχα σουτ και λάθη από τις δύο πλευρές με το σκορ να μένει αρκετά χαμηλά (8-5 στο 5’) και το μόνο ουσιαστικά αξιοσημείωτο να είναι η παρουσία των Μιλουτίνοφ-Σίκμα-Πίτερς μαζί στο παρκέ προς το τέλος της πρώτης περιόδου. 

Η Ζάλγκιρις βρήκε τα πατήματά της στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ψάχνεται και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναγκάζεται να καλέσει τάιμ-άουτ πριν τη συμπλήρωση δύο λεπτών. Σημείο που η λιθουανική ομάδα ξέφυγε με 7 (14-21).  

Μια διαφορά που καλύφθηκε αρκετά γρήγορα από τους Πειραιώτες με ένα 8-0 και τον Έλληνα τεχνικό να περνά από το ψηλό στο κοντό σχήμα με τους Λούντζη-Λαρεντζάκη-Γουόκαπ να αποδίδουν καταπληκτικά. Σε όλη τη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν με τρεις γκαρντ (στο σχήμα μπήκαν και οι Γκος και Κάνααν) με τον Παπανικολάου στο ‘’4’’ και τον Σίκμα στο ‘’5’’.  Ιδέα που «έπιασε», αφού ο Ολυμπιακός παρουσίασε  βελτιωμένη εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ δεν υστέρησε ούτε στο ριμπάουντ στο διάστημα αυτό. Συνέπεια των παραπάνω ο Ολυμπιακός να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (34-30)      

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε αρκετά με το πρώτο. Οι Πειραιώτες με τη βασική τους πεντάδα έχασαν αρκετά ριμπάουντ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από τους Μπιρούτις και Μάνεκ, ενώ σε όλη τη διάρκεια του τρίτου μέρους έκαναν πολλά λάθη, τα οποία δε στοίχισαν εξαιτίας της παρουσίας του Μιλουτίνοφ. 

Ο Σέρβος ψηλός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, με τους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν συνεχώς για να τελειώσει τις φάσεις. Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί όμως και έχασαν το δεκάλεπτο με 19-24.

Η τέταρτη περίοδος ήταν και η καλύτερη στο παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό και ωραίο μπάσκετ από τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν ξανά με τρία γκαρντ στο παρκέ (Γκος-Γούοκαπ-Λαρεντζάκης), αλλά αυτή τη φορά με τον Πίτερς στο ''4'' και τον Σίκμα στο ''5'', ενώ στο τέλος πέρασε στο γήπεδο ο Μιλουτίνοφ. Και το σχέδιο απέδωσε ξανά με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο, με την Ζάλγκιρις να είναι αρκετά εύστοχη όμως και να ακολουθεί μέχρι το τέλος. Εκεί το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πιο ψύχραιμο, έβγαλε ορισμένες καλές άμυνες και πήρε τη νίκη με 75-72.

Από τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισαν οι Πίτερς (19π), Μιλουτίνοφ (11π, 12 ριμπ) και Λαρεντζάκης, ενώ από τη Ζάλγκιρις τη διαφορά έκαναν οι Μήτρου-Λονγκ (12π) και Έβανς (11π).

Επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό αύριο (23/9) στις 19:00 με αντίπαλο την Μακάμπι.


Τα δεκάλεπτα: 14-15, 34-30, 55-54, 75-72.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (5 ασίστ, 5 λάθη, 2 κλεψίματα), Κάναν 4 (1/6 σουτ), Παπανικολάου 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 19 (3/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 11 (5/9 δίποντα, 1/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 12 (3/6 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Σίκμα 8 (4/4 δίποντα), Τανούλης, Γουίλιαμς-Γκος 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ).


Παναγιώτης Χονδρός

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.