Βαγγέλης Τερζής
28 Jun
28Jun

Οι Σακραμέντο Κίνγκς έστειλαν με trade τον Σάσα Βεζένκοφ στους Τορόντο Ράπτορς και το Mpaladofatses.gr αναλύει τα δεδομένα για τον Βούλγαρο φόργουορντ και το μέλλον του. 

Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη με την ανταλλαγή του Σάσα Βεζένκοφ από τους Σακραμέντο Κίνγκς στους Τορόντο Ράπτορς. 

Οι Κινγκς είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό για την επιθυμία του παίκτη να αποχωρήσει, τον τοποθέτησαν στο trading block και πριν από την δεύτερη ημέρα του NBA Draft 2024 τον έστειλαν στους Ράπτορς μαζί με τον πόιντ γκαρντ Ντέιβιον Μίτσελ που είχε ήδη αντικατασταθεί από τον Ντέβιν Κάρτερ (νούμερο 13 του ντραφτ). 

Με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Βεζένκοφ είναι εγγυημένο (6.658.536 δολάρια για τη σεζόν 2024/25, team option για τη σεζόν 2025/26), οι Καναδοί δείχνουν να υπολογίζουν τον Βούλγαρο στον σχεδιασμό της νέας τους ομάδας και στο ολικό rebuild που ετοιμάζουν. 

Στις θέσεις 3-4 έχουν ως "βαρύ όνομα" μόνο τον Σκότι Μπαρνς και από εκεί και πέρα ρολίστες όπως τον νεαρό αθλητικό, αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχο, Οτσάι Αγκμπάτζι, τον βετεράνο Κέλι Ολίνικ και τον επίσης έμπειρο Κρις Μπουσέρ. Με απλά λόγια, πριν καν ανοίξει η Free Agency (μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα στην Ελλάδα), ο Βεζένκοβ μπαίνει σε ένα ρόστερ στο οποίο δεν βλέπει ιδιαίτερο ανταγωνισμό και θα μπορούσε να είναι μέχρι και βασικός. Σε ένα ρόστερ στο οποίο ξεχωρίζουν οι Αρ Τζέι Μπάρετ και Τζέικομπ Πολτλ, σε ένα ρόστερ που είναι αρκετά φτωχό αυτήν τη στιγμή, που όμως μπορεί και αναμένεται να αναβαθμιστεί μέσω της Free Agency. 

Αυτό που κάνει τη διαφορά και μπορεί να αποτελέσει το πιο σημαντικό στοιχείο στην περίπτωση του Βεζένκοφ είναι πως στο τιμόνι των Ράπτορς βρίσκεται ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς. Μαζί του δουλεύει και ο Μάικ Μπατίστ, που γνωρίζει πολύ καλά το status του Βεζένκοφ. 

Φαίνεται πως η κίνηση των Ράπτορς ήταν στοχευμένη και όχι απλώς μία κίνηση ανατολικής ομάδας που είχε χώρο στο salary cap και διάθεση να βοηθήσει έναν δυτικό οργανισμό. Αυτή τη στιγμή θεωρείται δεδομένη η επικοινωνία του Βεζένκοφ με τους Ράπτορς, με την ομάδα να μιλάει με τον Βούλγαρο φόργουορντ για να γνωρίζει τις διαθέσεις του. 

Αν, λοιπόν, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θέλει να δοκιμάσει σε ένα νέο περιβάλλον και έναν οργανισμό που ετοιμάζεται για ολικό rebuild, αλλά και για να προσφέρει ευκαιρίες, τότε οι Ράπτορς μοιάζουν ασφαλές περιβάλλον για εκείνον. Τη στιγμή που μιλάμε τουλάχιστον 5 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχουν τα μάτια τους πάνω στον Βεζένκοφ και το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένων και του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού. 

Μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις των Καναδών, πώς θα γεμίσουν τις θέσεις 3-4, ώστε να φανεί αν πράγματι τον υπολογίζουν ως σημαντικό μέλος της ομάδας της επόμενης σεζόν. Όπως όλα δείχνουν, όμως, αν ο Σάσα Βεζένκοφ επιλέξει να δοκιμάσει την προοπτική των Ράπτορς είναι σίγουρο πως θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία δίπλα σε ανθρώπους ικανούς που γνωρίζουν το ταλέντο του. 

Το Depth Chart των Ράπτορς

  • PG: Κουΐκλι (RFA), Φρίμαν Λίμπερτι, Μίτσελ, Κάρτον (Two way)
  • SG: Τρεντ Τζ. (UFA), Μπράουν, Ντικ, Γουόλτερ
  • SF: Μπάρετ, Αγκμπάτζι
  • PF: Μπαρνς, Ολίνικ, Βεζένκοβ, Μόγκμπο, Νουόρα (UFA)
  • C: Ποέλτλ, Μπουσέρ
Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.