Newsroom
14 Feb
14Feb

Οι Ορλάντο Μάτζικ για πρώτη φορά στην ιστορία τους απέσυραν τη φανέλα πρώην αθλητή τους σε μία υπέροχη τελετή με πρωταγωνιστή τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Τα τέσσερα χρόνια του Σακίλ στο Ορλάντο (1992-1996) ήταν αρκετά για να αποσύρουν οι Μάτζικ τη φανέλα του με το Νο32 τα ξημερώματα (14/2) στον αγώνα απέναντι στους Θάντερ. 

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Μην ξεχάσεις από πού έρχεσαι. Και η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίμνησε εδώ. Έχω ζήσει εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Οι φίλαθλοι ήταν φιλόξενοι. Πολύ φιλόξενοι. Δεν περίμενα να έρθει αυτή η μέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σακίλ Ο'Νιλ και στη συνέχεια αποθέωσε τον συμπαίκτη του εκείνη την εποχή στους Μάτζικ, Πένι Χαρνταγούεϊ, αναφέροντας ότι χωρίς αυτόν δε θα ήταν εκεί. 

Ο 51χρονος θρύλος του NBA αποτελεί τον πρώτο αθλητή της ομάδας του Ορλάντο που βλέπει τη φανέλα του να αποσύρεται, ενώ έγινε και ο μοναδικός που η φανέλα του αποσύρεται από τρεις διαφορετικούς συλλόγους (Λέικερς και Μαϊάμι). 

Ο Σακίλ Ο' Νιλ επιλέχθηκε από το Ορλάντο στο Νο1 του Draft 1992 και σε τέσσερις σεζόν ο Σακ έγινε ο Rookie of the Year του NBA, τέσσερις φορές All-Star και οδήγησε τον σύλλογο σε τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις στα playoffs. Μάλιστα, το 1995 οι Μάτζικ έφτασαν για πρώτη φορά στους τελικούς του NBA, αποκλείοντας πιο πριν τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.