14 Dec
14Dec

Η μυθική βραδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Πέισερς, στην οποία πέτυχε 64 πόντους, όπως ήταν λογικό συνοδεύτηκε με την κατάρριψη πολλών ρεκόρ από τον «Greek Freak».

Ματς καριέρας έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, σκοράροντας 64 πόντους με 20/25 δίποντα, 24/32 βολές, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 3 λάθη και 1 φάουλ σε 37:13 λεπτά συμμετοχής, στην εντός έδρας νίκη των Μιλγουόκι Μπακς με 140-126.

Πέρα από το ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους, ο Έλληνας σούπερσταρ έγραψε αρκετά ρεκόρ στην αναμέτρηση με τους Πέισερς. Πλέον είναι στην κορυφή του σκοραρίσματος στους Μπακς σε κάθε κατηγορία. Έχει τους περισσότερους πόντους στη regular season και στα playoffs. Επίσης έχει τους περισσότερους πόντους σε ματς της regular season αλλά και των play-offs. 

Eπιπλέον έχει τρία ματς με 50+ πόντους κόντρα στην Ιντιάνα (δύο φέτος). Κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει πάνω από 1. Επίσης οι 64 πόντοι του Γιάννη είναι και franchise record, παίρνοντας την πρωτιά από τον Μάικλ Ρεντ. 

Ο Γιάννης έγινε και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τους Μαλόουν και Τσάμπερλεϊν με 60+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 70+% στα σουτ σε ένα ματς. Aκόμα έγινε ο μοναδικός παίκτης με 60άρα τη φετινή σεζόν. 

Τέλος οι 64 πόντοι του ήρθαν με 28 προσπάθεις στο ματς. Είναι οι περισσότεροι πόντοι ever με λιγότερες από 30 προσπάθειες σε ένα ματς. 




Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.