Παναγιώτης Χονδρός
16 May
16May

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τα 111 εκατομμύρια δολάρια που αποκόμισε την περασμένη σεζόν κατατάσσεται στην 5η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο σύμφωνα την έκθεση του Τζάστιν Μπίρνμπαουμ του Forbes.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν super star στο NBA και οι Μπακς έχουν δώσει γη και ύδωρ για να συνεχίσουν να τον έχουν στο ρόστερ τους. Πέρα από τις απολαβές του βέβαια για τα όσα κάνει εντός παρκέ (η επέκταση του συμβολαίου του με τα «ελάφια» τον περασμένο Οκτώβριο ανέρχεται στα 186 εκ. δολάρια) το όνομα του Έλληνα διεθνή είναι πόλος έλξης για αρκετές εταιρείες. 

Ο Γιάννης έχει συμφωνία μεταξύ άλλων με την Disney, την Nike, την Google, την JBL και άλλες, ενώ τον Ιανουάριο ξεκίνησε τη δική του εταιρεία παραγωγής (Improbable Media). Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με την έκθεση του Τζάστιν Μπίρνμπαουμ του Forbes τον φέρνουν στην 5η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στον πλανήτη. 

Πάνω από τον Αντετοκούνμπο βρίσκουμε τον ΛεΜπρον Τζέιμς που κέρδισε 128.2 δολάρια τον περασμένο χρόνο από τους Λέικερς αλλά και από τις συμφωνίες και δράσεις που έχει εκτός γηπέδων. 

Μάλιστα, αυτός ο αριθμός ήταν ο μεγαλύτερος απολογισμός για τον ΛεΜπρον στην εικοσαετή καριέρα του, ενώ αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο μπασκετμπολίστα στον κόσμο. 

Τρίτος στη λίστα είναι ο Λιονέλ Μέσι, στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον «μίδα» του γκολφ, Τζον Ραμ και στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο με απολαβές ύψους 260 εκ. δολαρίων!

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.