20 Sep
20Sep

Ο 25χρονος ολλανδός που τρέχει σε αγώνες από τα τέσσερα του χρόνια είναι ένας πεισματάρης οδηγός με όραμα μόνο την νίκη .Ο Φερσταπεν έγινε ο νεότερος οδηγός στο Αυστραλιανό grand prix που έκανε το grand chelem , δηλαδή εκκίνησε πρώτος στον αγώνα, κέρδισε τον αγώνα, έκανε τον ταχύτερο γύρο και βρισκόταν στην πρώτη θέση σε όλη του τη διάρκεια. Το πρώτο πρωτάθλημα στην F1 το κέρδισε το 2021 και το δεύτερο το 2022.

Η red bull η ομάδα που του ταιριάζει καλύτερα όπως έχει δηλώσει κα ο ίδιος. Αυτό μας το αποδεικνύει με το μακροχρόνιο συμβόλαιο του που έχει διάρκεια μέχρι το 2028 κάτι που σημαίνει ότι αρκετά από τα παραγωγικά του χρόνια θα τα περάσει στην red bull.


Η σεζόν φέτος ήταν η καλύτερη του σε σερί νίκες όσο καιρό διαγωνίζεται στην F1 .Αρχικά η red bull έχει ένα μονοκινητήριο αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι που καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά, φαίνεται ότι έχουν δουλέψει αρκετά όλοι στην ομάδα προς την καλύτερη απόδοση ,βέβαια είναι ένα μονοκινητήριο που δεν έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για όλες τις πιστές της F1 αυτό φάνηκε και στην Σιγκαπούρη.

Οι δέκα σερί νίκες του Mαξ Φερσταπεν στην φετινή σεζόν έχουν φέρει την red bull στην κορυφή του πρωταθλήματος και όλους μας να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στην συνεχεία του ,το επόμενο grand prix είναι σε μια πιστά που φημίζεται για το σχήμα 8 αλλά και για τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν τα μονοθέσια. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί στην συνεχεία του πρωταθλήματος της F1 2023 και αν τελικά θα είναι ο νικητής του πρωταθλήματος.

Βαθμολογία μετά τον αγώνα στην Σιγκαπούρη

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.