Στάθης Μπάστας
29 Aug
29Aug

Η τακτική δοκιμή ασφάλειας με to αυτοκίνητο ασφαλείας  της Formula 1 έληξε απροσδόκητα νωρίς την Πέμπτη στο Γκραν Πρι της Ιταλίας μετά από μια σφοδρή πρόσκρουση στις μπαριέρες.


Στο πλαίσιο της τακτικής προετοιμασίας πριν από ένα Σαββατοκύριακο της F1, ο οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας, Μπέρντ Μάιλαντερ, πραγματοποιεί πολλαπλούς ελέγχους συστημάτων και γρήγορους γύρους για να διασφαλίσει ότι όλα είναι έτοιμα για το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός από τους γρήγορους γύρους του, φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ασφαλείας Aston Martin που χρησιμοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στη στροφή Parabolica.

Η Vantage F1 Edition πέρασε από την περιοχή εξόδου ασφάλτου και στη συνέχεια διέσχισε την παγίδα χαλικιών προτού βυθιστεί στις προστατευτικές μπαριέρες με ελαστικά στο εξωτερικό μέρος της πίστας. Παρά το εντυπωσιακό περιστατικό - με το αυτοκίνητο να καταλήγει σταματημένο στις μπαριέρες πλαγίως - ο Μάιλαντερ και ο συνοδηγός του δεν τραυματίστηκαν και βγήκαν από το αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια.
Αν και δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για την αιτία του ατυχήματος, ο περίεργος τρόπος με τον οποίο το αυτοκίνητο «φίδιαζε» κατά το φρενάρισμα για την Parabolica – πριν περιστραφεί – υποδηλώνει ότι μπορεί να προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα και όχι από λάθος του οδηγού.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.