Γιώτα Κουφού
31 Aug
31Aug

Η Mercedes βρήκε τον αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον στο πρόσωπο του Κίμι Αντονέλι, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο του και ανακοινώθηκε από την γερμανική ομάδα.

Επενδύει στο... μέλλον! Η Mercedes ήρθε σε συμφωνία με τον Κίμι Αντονέλι, ο οποίος θα είναι ένας εκ των δύο βασικών πιλότων της από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η μετακίνηση του Λιούς Χάμιλτον στην Ferrari θα αφήσει τεράστιο κενό στην γερμανική ομάδα, με τον Τότο Βολφ να επιλέγει να συνεργαστεί... εκ νέου με νεαρό οδηγό.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα πάρει χωριστούς δρόμους με τα «Ασημένια Βέλη», μετά από 11 χρόνια κοινής πορείας. Ωστόσο, ο 18χρονος Ιταλός που θα τον αντικαταστήσει, φαίνεται να έχει λαμπρό μέλλον και ο Team Principal της ομάδας το γνωρίζει.

Ο Κίμι Αντονέλι ανέλαβε να συμμετάσχει στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Grand Prix της πατρίδας του, παίρνωντας την θέση του Τζορτζ Ράσελ. Ο νεαρός πιλότος έριξε το μονοθέσιό του στις μπαριέρες όμως, μετά την έξοδο της στροφής Παραμπόλικα, μόλις στα πρώτα 15 λεπτά του session. Προφανώς, ζήτησε συγγνώμη αμέσως στο team radio, με τον Τότο Βολφ να τον καθησυχάζει.

Ο Μπράντλεϊ Λορντ, επικεφαλής επικοινωνίας της Mercedes, έκανε λόγο για τον Αντονέλι και την σύγκρουσή του. «Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας "ωρίμανσης" και συλλογής εμπειριών για τους νέους οδηγούς».

Ποιος είναι ο Κίμι Αντονέλι

Ο 18χρονος ταλαντούχος οδηγός ήταν το φαβορί για την κενή θέση στο κόκπιτ της Mercedes και οι φήμες έδιναν και... έπαιρναν για χάρη του το τελευταίο διάστημα. Ο Κίμι Αντονέλι είναι μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της γερμανικής ομάδας από το 2019.

Έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα της ιταλικής F4 και της ADAC F3 το 2022. Έναν χρόνο αργότερα, πήρε τους τίτλους στα περιφερειακά πρωταθλήματα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Φέτος, ο Ιταλός έκανε ντεμπούτο στην Formula 2, όντας στην 7η θέση του πρωταθλήματος αυτή την στιγμή.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.