Νικόλας Κατσάτσος
26 Apr
26Apr

Η Ελληνική ομάδα τα έδωσε όλα για όλα στο Βελιγράδι, όμως η ομάδα από τα Κανάρια νησιά ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final Four του Champions League της FIBA.

Το Περιστέρι είχε Ραντεβού με την Ιστορία, καθώς αυτή ήταν η Παρθενική συμμετοχή των Περιστεριωτών σε ημιτελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αντίπαλος του η 2 φορές νικήτρια του Champions League(2017,2022) Τενερίφη, με στοχό οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Διοργάνωσης.

Το πρώτο καλάθι του αγώνα, μπήκε από Pick N'Roll δίποντο του Marcelinho Huertas της Τενερίφης 30 δεύτερα μετά το τζάμπολ με την πρώτη περίοδο να είναι μια σου και μια μου καθώς οι δυο ομάδες είχαν μικρές διαφορές στο σκορ με το Περιστέρι εν τέλει να παίρνει το προβάδισμα με 19-23.Το προβάδισμα με μικρή διαφορά της Ελληνικής ομάδας, διατηρήθηκε και μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του δευτέρου δεκαλέπτου όπου η Ισπανική ομάδα ξαναπήρε το προβάδισμα με 43-42 με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια.

Η τρίτη περίοδος, ήταν το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά, με το μεγαλύτερο προβάδισμα στον αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο να ήταν με διαφορά μόλις έξι πόντων υπερ των Ισπανών με 66-60,σκορ με το οποίο τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι Περιστεριώτες είχαν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να το εκμεταλευτεί η Ισπανική ομάδα και με συνεχόμενες επιθέσεις έφτασε να προηγείται και με 12 πόντους, 87-75,όμως η ομάδα του Kill-Bill δεν είπε την τελευταία της λέξη καθώς με ένα σερί 8-0 έφεραν την διαφορά στο καλάθι 90-88, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η κατάσταση στο παιχνίδι και με τελικό σκορ 97-93 η ομάδα από τις Κανάριες Nήσους να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Για το Περιστέρι, Ο Elijah Mitrou-Long ήταν ο καλύτερος του ματς με 18 πόντους και 6 ασίστ ενώ και ο Joe Ragland έκανε καλό παιχνίδι με 14 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, MVP του αγώνα βγήκε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Kyle Guy που σκόραρε 34 πόντους, μοίρασε 2 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ, όμως μαζί με τον Guy,οι Huertas με 27 πόντους,9 ριμπάουντ και 7 ασίστ και Giorgi Shermadini με 21 πόντους,3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, έβαλαν το λιθαράκι τους στην νίκη της Τενερίφης, καθώς αυτοί οι τρεις παίκτες πέτυχαν στο σύνολο τους 82 από τους 97 πόντους της Ισπανικής ομάδας.

Οι Περιστεριώτες θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση εναντίον της Murcia,η οποία έχασε στον άλλον ημιτελικό με 74-80 από την Unicaja Malaga,την Κυριακή στις 19:00.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.