05 Oct
05Oct

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος για 63 λεπτά, αλλά τα αμυντικά του λάθη ήταν αρκετά για να του στερήσουν την πρώτη του νίκη στο φετινό Europa League. H Tοπόλα επέστρεψε από το 0-2 και πήρε τον πρώτο της βαθμό σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου για σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού, αλλά δεν ήταν αρκετά, για να φύγει με τη νίκη από τη Σερβία. Η Μπάτσκα Τοπόλα επέστρεψε από το 0-2 και πήρε ένα σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια του ομίλου. Για τους «ερυθρόλευκους» δυσκολεύει αρκετά η συνέχεια στο Europa League, αλλά έχει στο χέρι του την πρόκριση στους «32» του Conference.

O Oλυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, ήταν απόλυτα κυρίαρχος και έψαξε το γρήγορο γκολ που θα ξεκλειδώσει τη νίκη. Ο Φορτούνης πήρε την μπαγκέτα και ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 10', αλλά το δυνατό σουτ του βρήκε πάνω στον αμυντικό της Τοπόλα. Και έξι λεπτά αργότερα ο αρχηγός των Πειραιωτών με μια τρομερή μπαλιά έβγαλε στην κόντρα τον Πόντενσε, ο οποίος έκανε μια σέντρα ακριβείας για τον Μασούρα, που με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Μετά το γκολ η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε, με την σερβική ομάδα να αυξάνει την πίεση της αμυντικά και να κερδίζει χώρο στο γήπεδο. Η κακή αμυντική λειτουργία των παικτών του Μαρτίνεθ λίγο έλειψε να στοιχίσει, όμως, η Τοπόλα δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Μόνη άξια αναφοράς το σουτ του Ράκονιατς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που πέρασε ψηλά άουτ. Οι Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πήραν ξανά τον έλεγχο και πήγαν με το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, αλλά είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 56' με τη συνεργασία του Ποντένσε με τον Ελ Κααμπί, που έβγαλε τον Μαροκινό τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα που απέκρουσε. Από το κόρνερ, όμως, που κέρδισε ο Ολυμπιακός ήρθε το 0-2. Μασούρας και Ποντένσε άλλαξαν ρόλους, με τον Έλληνα να πασάρει αυτή τη φορά και τον Πορτογάλο με ωραίο τελείωμα να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε η Τοπόλα. Η αμυντική αδράνεια των Πειραιωτών στο 63' έδωσε την ευκαιρία στον Ντάκοβιτς να μπει στην περιοχή και να μειώσει σε 1-2. Οι Σέρβοι πήραν τα πάνω τους, το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχασε αρκετό έδαφος στον αγωνιστικό χώρο και ένα ακόμα αμυντικό λάθος στο 72' έκανε το ματς θρίλερ. Ο Ντόη έχασε τον αντίπαλο του, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα επειδή ήταν ο τελευταίος παίκτης που μάρκαρε. 

Ο Ολυμπιακός, όπως, ήταν φυσικό έκατσε πίσω από την μπάλα, αλλά μέχρι το 90 δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα. Ακριβώς εκεί η σέντρα του Στόγιτς βρήκε τον Πάντοβιτς, που είχε περάσει αλλαγή στο 79' και έκανε το 2-2 με σουτ μέσα από την περιοχή

Ολυμπιακός και Τοπόλα έχουν από ένα βαθμό πλέον και είναι στην τελευταία θέση του ομίλου.



Τοπόλα (Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ραντίν (88' Μιρτσέβσκι), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79' Πάντονιτς), Γιοβάνοβιτς (87' Σος), Ράκονιατς (90+3' Βλακούκιν) 

Oλυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63' Γιόβετιτς), Μασούρας (63' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74' Πορόσο)

Παναγιώτης Χονδρός

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.