Κωνσταντίνος Γαϊτάνης
29 Aug
29Aug

Ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ζευγάρωσε τις νίκες του απέναντι στη Σάμροκ και έκλεισε και επίσημα εισιτήριο για την αυριανή κλήρωση (14:30 ώρα Ελλάδας) του League Phase του UEFA Europa League.

Οι ενδεκάδες: 

Ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς  Στίβεν Μπράντλεϊ, αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Πελς κάτω από τα δοκάρια τους Κλίρι, Λόπες και Κάβανο στην άμυνα, τους Τόουελ και Ο' Σάλιβαν στις πλευρές. Το δίδυμο στο κέντρο αποτελούσαν οι Ο' Νέιλ και ΜακΈνεφ, με τον Μπερνς σε ρόλο επιθετικού μέσου, πίσω από τους προωθημένους  Μπάιρν και ΜακΝάτι. 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ράζβαν Λουτσέσκου, χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία, τους Κετζιόρα και Μιχαηλίδη δυάδα στο κέντρο της άμυνας και τους Μπάμπα και Όττο στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά αντίστοιχα. Καμαρά και Οζντόεφ αποτελούσαν τη δυάδα στα χαφ με τον Αντρίγια Ζίβοβιτς να παίρνει τη θέση του Τάισον στα αριστερά, Ντεσπόντοφ στα δεξιά και Μούργκ σε θέση «10» πίσω από τον Τισουντάλι. 

Ο αγώνας: 

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Ντεσπόντοφ ήταν ο πρώτος που νικήθηκε από τον Πέλς, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του από πλαϊνή θέση εντός περιοχής. Από την εκτέλεση κόρνερ, ο Μουργκ ήταν αυτός που βρέθηκε με χώρο εκτός περιοχής, ωστόσο το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Πέλς.

Λίγο αργότερα ο Οζντόεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει σε αντεπίθεση, τον Ζίβκοβιτς να σπάει την μπάλα στην περιοχή, τον Ντεσπόντοφ να τη γυρίζει πίσω προς τα πίσω και τον Ρώσο χαφ να πλασάρει πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα της Σάμροκ. 

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε από νωρίς το ρυθμό του παιχνιδιού ο οποίος έπεσε αρκετά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με την εικόνα του αγώνα να μοιάζει αρκετά με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου στη Θεσσαλονίκη.

Στο 34’ ο Τισουντάλι κέρδισε την μπάλα και στη συνέχεια το φάουλ και την κίτρινη του Τόουελ με τον Ντεσπόντοφ να περνάει την μπάλα από το τείχος και τον Πελς να διώχνει με γροθιές, σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, που έληξε ισόπαλο στο 0-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάβανο στο 52’, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Στο 55΄ ένα σουτ του Οζντόεφ πέρασε άουτ ενώ στο 58’ ο Τισουντάλι σημάδεψε άουτ στο γύρισμα του Ντεσπόντοφ. 

Στο 64ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς αστόχησε στο τετ α τετ με τον Πελς και ο Οζντόεφ που ξεκίνησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ για το 0-1. Δέκα λεπτά μετά, ο Ντεσπόντοφ υποδέχτηκε με όμορφο τρόπο την πάσα του νεοεισελθόντα Σβάμπ, και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Στο 86' ο Τσάλοφ αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου ενώ στο 90΄ ο Κωνσταντέλιας βρήκε καταπληκτικά τον Ντεσπόντοφ που νικήθηκε από τον Πέλς, ο οποίος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, με το 0-2 να παραμένει ως το τέλος του αγώνα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.