Σπύρος Γραμμένος
25 Jul
25Jul

Κινδύνεψε το «τριφύλλι» αλλά κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στην Μπότεφ.

O Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στην ομάδα της Μπότεφ, όμως στο τελευταίο 20λεπτο κινδύνεψε, αφού δέχθηκε γκολ. Παρόλα αυτά πάει στην ρεβάνς με το σκορ να είναι υπέρ του. 

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να επιβάλλει τον ρυθμό του και πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους από τα δύο άκρα, ενώ η Μπότεφ περίμενε στο δικό της μισό γήπεδο. Χάρη στην πίεση αυτή, οι «πράσινοι» κατάφεραν να σκοράρουν γρήγορα, μόλις στο 8ο λεπτό. Από απομάκρυνση αντιπάλου, ο Μλαντένοβιτς έκανε μια ωραία σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Γερεμέγεφ κατέβασε την μπάλα, γύρισε το σώμα του και την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0!


Το μοτίβο του παιχνιδιού παρέμεινε το ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν από την κάθετη πάσα του Βαγιαννίδη στον Μαντσίνι και τη σέντρα του δεύτερου, πλάσαρε ψηλά και άστοχα στο δεύτερο δοκάρι.


Η Μπότεφ πήρε αναγκαστικά μέτρα μετά το πρώτο 15λεπτο και έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 17ο λεπτό, με τον Ντραγκόφσκι να μαζεύει την μπάλα σε επικίνδυνο γύρισμα του Νουατσούκβου από αριστερά και να αποκρούει το χλιαρό πλασέ του Ποπόβ στην επόμενη φάση. Στο 22ο λεπτό, ο Βαγιαννίδης έκανε σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αλλά το σουτ του Γερεμέγεφ αστόχησε.


Οι παίκτες της Μπότεβ συνέχισαν το σκληρό παιχνίδι τους και διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή και πέναλτι του Μλαντένοβιτς στον Ούτζα στο 28ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει στην περιοχή εύκολα, και στο 37ο λεπτό, ο Βαγιαννίδης γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Βιλένα γλίστρησε την ώρα που σούταρε και ο Ταμ απέκρουσε πάνω στη γραμμή.


Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο κατάφερε να σκοράρει δεύτερη φορά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βιλένα έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Τζούριτσιτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ταμ εντός περιοχής. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με δυνατό χτύπημα έκανε το 2-0 στο 44ο λεπτό.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να δείχνει αποφασισμένος να πετύχει τρίτο τέρμα. Ο Γερεμέγεφ απείλησε στο 47ο λεπτό και ο Τζούριτσιτς έκανε μια φοβερή ατομική ενέργεια τρία λεπτά αργότερα. Στο 53ο λεπτό, ο Βαγιαννίδης πάτησε περιοχή από δεξιά, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Ιγκόνεν απέκρουσε σε κόρνερ.


Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μπότεφ παραλίγο να μειώσει το σκορ με διαδοχικές «στημένες» φάσεις. Αρχικά, ο Γεντβάι παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στο 56ο λεπτό, και στο 58ο λεπτό η μπάλα βρήκε στον Κοντέ και πέρασε λίγο άουτ.

Παρόλα αυτά η Μπότεφ με τον Κόροσετς στο 70' μείωσε σε 2-1 και πίεζε ψηλά για να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα το γκολ ήρθε από λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, όπου παραλίγο με τον ίδιο τρόπο να έρθει και το δεύτερο. Το «τριφύλλι» στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί, εάν δεν υπήρχε χρήση VAR, αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης στην αρχή έκρινε πως οι Μπότεφ κέρδισε πέναλτι, όμως στην συνέχεια το var τον έστειλε στο μόνιτορ και πήρε πίσω την απόφαση του.

Ο Παναθηναϊκός πάει στην Βουλγαρία, με στόχο την νίκη έχοντας μάλιστα και το προβάδισμα του πρώτου αγώνα. Το «τριφύλλι» βέβαια έστω και με την ισοπαλία μπορεί να βρεθεί στον επόμενο προκριματικό.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.