15 Dec
15Dec

Ο Φώτης Ιωαννίδης πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, σκόραρε και έγραψε ιστορία, δεν κατάφερε όμως να το χαρεί και να συνδυάσει την επίδοσή του με πρόκριση της ομάδας του στο Conference League.

Τα επτά Ευρωπαϊκά γκολ στη σεζόν έφτασε ο Φώτης Ιωαννίδης, μετά από το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Μακάμπι στο 90', το οποίο δεν ήταν αρκετό για να σώσει την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό.

Με αυτό το γκολ, ο σέντερ φορ του Παναθηνϊκού πέτυχε μία μοναδική επίδοση στην ιστορία του Τριφυλλιού, καθώς ξεπέρασε σε Ευρωπαϊκά τέρματα σε μια σεζόν παίκτες-θρύλους του συλλόγου. Ο λόγος για τους Σαραβάκος (1987-88) και Κριστόφ Βαζέχα (1995-96), καθώς επίσης και για τους Μιχάλη Κωνσταντίνου (2001-02) και Δημήτρη Σαλπιγγίδη (2009-10), οι οποίοι είχαν σταματήσει στα έξι τέρματα.

Περισσότερα ευρωπαϊκά γκολ μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο στην ιστορία του «Τριφυλλιού» έχει μόνο ο Αντώνης Αντωνιδάδης, μετρώντας 10 τέρματα στην ιστορική σεζόν 1970-71, όταν ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα που έπαιξε σε ευρωπαϊκό τελικό, στο Γουέμπλεϊ, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.  

Να σημειώσουμε ότι ο Ιωαννίδης φέτος σκόραρε στα 5/6 από τα έξι ματς των ομίλων για τον Παναθηναϊκό, μένοντας «άσφαιρος» μόνο στο 0-0 του Ισραήλ. Ακόμη είχε σκοράρει στο 3-1 επί της Ντίνπρο εκτός έδρας, ενώ είχε στείλει στην παράταση και τη ρεβάνς με την Μαρσέιγ στη Μασσαλία.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.