21 Sep
21Sep

Νικηφόρα ξεκίνησε την πορεία του στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός αφού υπέταξε με άνεση τη Βιγιαρεάλ σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, την καλύτερη τους στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και πανηγύρισαν νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο έπειτα από 11 έτη.

Η ομάδα του Ιβαν Γιοβάνοβιτς μπήκε πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, με εξαιρετικό τακτικό πλάνο και φαινόταν ότι ήθελε πάρα πολύ τη νίκη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν με πολύ πάθος ενώ ο κόσμος της ομάδας τους ωθούσε με την καταπληκτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει. 

Το Τριφύλλι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις ευκαιρίες και φαινόταν ότι το γκόλ θα ερχόταν από στιγμή σε στιγμή. Η Βιγιαρεάλ υποτίμησε τους Πράσινους βάζοντας κατά κύριο λόγο τους αναπληρωματικούς της στην ενδεκάδα και το πλήρωσε. Ο Φώτης Ιωαννίδης με εκπληκτικό τσίμπημα της μπάλας άνοιξε το σκορ στο 38΄ με τον Σπόραρ στο 78΄ με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια  να διπλασιάζει τα τέρματα του Παναθηναϊκού και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Άκρως σημαντική νίκη για το Τριφύλλι που εκμεταλλεύτηκε την έδρα του στο έπακρο και σκαρφάλωσε με το καλημέρα στην κορυφή του ομίλου ισόβαθμος με την Ρέν. Την επόμενη αγωνιστική στις 5/10 πηγαίνει στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Χάιφα.


MVP: Φώτης Ιωαννίδης

Ο Έλληνας επιθετικός ήταν καταπληκτικός στην πρώτη του συμμετοχή σε ομίλους Europa League. Δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ που έβαλε που δείχνει την κλάση του άλλα όλες οι ενέργειες του στο γήπεδο. Πραγματικά έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αξίζει τη θέση βασικού και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.