Θανάσης Σχοινάς
08 Aug
08Aug

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας 0-1 από τον Άγιαξ και καλείται να τα δώσει όλα και να  να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στη ρεβάνς της Ολλανδίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άγιαξ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί από τα αριστερά να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Φόρμπς από τα αριστερά έδωσε την μπάλα στον Άκπομ, με τον Νταγκόβσκι να αποκρούει το σουτ του Άγγλου επιθετικού. 

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, εφαρμόζοντας πίεση ψηλά. Έτσι, κέρδισε την μπάλα με τον Τζούροσιτς να πασάρει στον Μλαντένοβιτς που έκανε το πλασέ από τα αριστερά με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι παίκτες του «Αίαντα» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και μέσα από συνδυασμούς να προσπαθούν να φτάσουν κοντά στην περιοχή του Ντραγκόβσκι. Στο 25ο λεπτό ο Μπέργκχαους έπαιξε το 1-2 με τον Άκπομ όμως το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε το απομάκρυνε ο Ντραγκόβσκι. Φάνηκε όμως πως αυτή η επιθετική ενέργεια αποτέλεσε προειδοποίηση για την εστία του Παναθηναϊκού, αφού τρία λεπτά αργότερα έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 0-1.  

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μουδιασμένος μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Η πιο καλή του στιγμή ήρθε στο 44ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας από τα δεξιά εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με όρεξη και αποφασιστικότητα να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Στο 54ο λεπτό κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μαντσίνι, όμως ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Εννέα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν το σουτ του Γερεμέγεφ πέρασε ελάχιστα άουτ. Η φάση ξεκίνησε από πίεση των παικτών του «Τριφυλλιού» και κλέψιμο του Αράο.

Στο 65ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Φώτης Ιωαννίδης, γνωρίζοντας την αποθεώση από τους φιλάθλους των «Πράσινων».

Οι παίκτες του Αλόνσο συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης όμως τα σουτ που επιχειρούσαν δεν είχαν την κατάληξη που ήθελαν. Έτσι το παιχνίδι έληξε 0-1 με τον Άγιαξ να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. 

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο «κοίταξε στα μάτια» τον «Αίαντα» και μπορεί να κυνηγήσει με αξιώσεις την πρόκριση στη ρεβάνς της Ολλανδίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (63' Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76' Μακσίμοβιτς), Αράο, Μαντσίνι (63' Τετέ), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (87' Λημνιός), Γερεμέγεφ (83' Ιωαννίδης)

ΑΓΙΑΞ: Πάσβεερ, Ρένς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Φιτζ-Τζιμ (67' ντεν Μπούμεν), Χέντερσον, Τέιλορ (82' Μπρόμπεϊ), Μπέρχαους (57' Γκάαεϊ), Άκπομ (67' Τραορέ), Μπόρχες (57' Γκοντς)

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.