Κωνσταντίνος Γαϊτάνης
Θανάσης Στύλος
22 Aug
22Aug

Ο ΠΑΟΚ που έχασε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ, διέλυσε με 4-0 την Σάμροκ, καθιστώντας τη ρεβάνς της επόμενη εβδομάδας, τυπική διαδικασία.

Οι ενδεκάδες του παιχνιδιού: 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας. 

Σάμροκ Ρόβερς: Πέλς, Χοάρε, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουάτς, Ο' Νέιλ, Νάγεκντ, Κλαρκ, Φορούτζια, 

O αγώνας:

Πρώτο ημίχρονο:

To παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά,με την πρώτη απειλή να δημιουργείται από τον «Δικέφαλο». Στο 5ο λεπτό μετά από αντεπίθεση ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε θέση βολής μετά από στρώσιμο του Μπράντον Τόμας, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και δεν έφτασε στο τέρμα. Ακριβώς μετά από δύο λεπτά ο Τόμας πήγε να σκοράρει με ωραίο «βολπλανέ» μετά από σέντρα του Ζίφκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Σάμροκ κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο κόρνερ αυτό ο Κεντζιόρα πήρε κεφαλιά «ψαράκι» αλλά και πάλι ο Πελς και έσβησε τον κίνδυνο από τα καρέ του.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερό παιχνίδι και ήταν αρκετά ορεξάτος και περνούσε τους Ιρλανδούς σαν σταματημένους. Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να σκοράρει σε μια αντεπίθεση 4 εναντίων 4 με το σουτ του Ζίφκοβιτς μετά από πάσα του Κωνσταντέλια να περνάει ελάχιστα άουτ. Το δυνατό σημείο των Ιρλανδών ήταν οι στημένες φάσεις και το απέδειξαν αφού στο πρώτο κερδισμένο κόρνερ που είχαν, το μετουσίωσαν σε τελική φάση μετά από κεφαλιά η οποία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι. 

Ο ΠΑΟΚ έφτανε στην περιοχή της Σάμροκ πολύ άνετα, όμως το μόνο που έλειπε ήταν η τελική πάσα ώστε η ομάδα να σκοράρει. Στο 41ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δίχτυα με τον Μπάμπα, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR, ο Αλβανός ρέφερι Τζόρτζι , το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ του Γιόνι Ότο. 

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός, ο Ζίφκοβιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έβγαλε σέντρα με τον Κλίρι να παίρνει μια «άγαρμπη» κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Δεύτερο ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με το «καλησπέρα» με τον Τάισον να σουτάρει από πλάγια θέση στην οροφή της εστίας του Πέλς μετά από ασίστ του Ζίβκοβιτς. Ο Δικέφαλος μετά το δεύτερο γκολ ξεκίνησε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52’ με τον Τάισον να μην μπορεί να πλασάρει σωστά μετά από μια ενέργεια του Κωνσταντέλια που έσπασε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει ψηλά άουτ.

Στο 52’ η Σάμροκ έμεινε με 10 παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη του Χόνοχαν που χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σβαμπ σε μια εναέρια μονομαχία. Στο 57΄το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά λόγω τραυματισμού του Κωνσταντέλια. Λίγο αργότερα ο Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ εκτός περιοχής. Στο 64ο λεπτό ο Τσάλοφ πέρασε στη θέση του Μπράντον που χτύπησε νωρίτερα σε μια μονομαχία με τον Κλίρι λίγο νωρίτερα. 

Λίγο μετά ο ΠΑΟΚ έφτασε και στο 3-0. Μετά από πρέσινγκ και κλέψιμο του Τσάλοφ η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Κωνσταντέλια ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος στην αριστερή γωνία του Πέλς. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια ομάδα που αδυνατούσε να πλησιάσει την εστία του Κοτάρσκι. Στο 73’ του σουτ του Τσάλοφ κόντραρε στα σώματα. Στο 75’, ο Σβάμπ έχασε τεράστια ευκαιρία αφού δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πελς μετά από εξαιρετική κομπίνα από κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Τσάλοφ πήγε πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα. 

Στο 79’, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να χαμηλώνει, ο προπονητής του Δικεφάλου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μουργκ, Σάστρε, Ντεσπόντοφ και Καμαρά στις θέσεις των Κωνσταντέλια, Όττο, Ζίβκοβιτς και Σβάμπ.

Στο 90' ο Τσάλοφ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και στην επαναφορά έστελε την μπάλα στο δοκάρι όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπάμπα σκόραρε για το 4-0 μετά από κεφαλιά του Τσάλοφ χαρίζοντας μεγάλο προβάδισμα για τον Δικέφαλο ενόψει της ρεβάνς.

Μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος αποθέωσε τον Κουλιεράκη ο οποίος έδωσε το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.