22 Sep
22Sep

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία του στο Europa League αφού ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εντός έδρας από την Φράιμπουργκ.

Ο Ολυμπιακός θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα του ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Καμπί για να πετύχει γκόλ με το καλημέρα της αναμέτρησης. Όμως το κάρμα τον τιμώρησε και αντί να πετύχει γκόλ, δέχτηκε με τον Φρέιρε να κάνει ευγενική χορηγία στον Σάλαι με τον τελευταίο να μην λαθεύει και να ανοίγει το σκόρ. 

Οι ερυθρόλευκοι πάγωσαν για λίγο από αυτό το αναπάντεχο γεγονός αλλά ξαναβρήκαν τα πατήματα τους και συνέχιζαν να απειλούν την εστία του Ατουμπολού χωρίς αποτέλεσμα. Στο 40΄ ο Ελ Καμπί κατάφερε ότι δεν μπόρεσε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, σκόραρε έφερε το μάτς στα ίσα και αναπτέρωσε τις ελπίδες των ερυθρόλευκων. Τα φτέρα όμως τους τα έκοψε ο Γκρίφο στο χειρότερο δυνατό σημείο αφού με πέναλτι έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί ένα βαρύ φορτίο στην ανάπαυλα όμως μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με θέληση να διεκδικήσει το παιχνίδι. Για αυτό το λόγο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πέρασε άμεσα στο παιχνίδι τον Ντάνιελ Ποντένσε προκειμένου με την διεισδυτικότητα του και το ταλέντο του στις 1vs1 καταστάσεις να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Φράιμπουργκ.  Η προσπάθεια των Ερυθρόλευκων απέδωσε με τον Φορτούνη να σερβίρει μαγικά στον Ελ Καμπί που σκόραρε ξανά και έκανε το 2-2.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και να γυρίσει το παιχνίδι, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την αλλαγή του Φορτούνη κατέρρευσε δημιουργικά και όχι μόνο δεν πέτυχε γκόλ νίκης αλλά δέχτηκε κιολας στο 86΄με σουτ του Φιλίπ που εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε από μια στημένη φάση στην άμυνα του Ολυμπιακού. 

Μια ήττα άδικη σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος δημιουργικά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προδώθηκε από προσωπικά λάθη της αμυντικής του γραμμής. Αυτό το δείχνουν και τα xGoals που ήταν 2.76 για τον Ολυμπιακό και 1.81 για την Φράιμπουργκ.  Έδειξε μέταλλο γύρισε δύο φορές στο σκόρ αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή.


Επιμέλεια: Θανάσης Σχοινάς

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.