22 Sep
22Sep

Η ΑΕΚ ήταν βγαλμένη από τα όνειρα των οπαδών της, έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και σόκαρε την φορμαρισμένη Μπράιτον.

Λένε ότι είναι προτιμότερο να είσαι το αουτσάιντερ σε ένα παιχνίδι και όχι το φαβορί. Λένε ότι οι απουσίες συσπειρώνουν μια ομάδα. 

Και τα δύο ίσχυσαν στο σημερινό παιχνίδι για την ΑΕΚ.  Όλοι είχαν ξεγραμμένη την Ένωση και εξαιτίας της αντιπάλου της που ήταν η Μπράιτον, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στον κόσμο, αλλά κυρίως εξαιτίας των πολύ σημαντικών απουσιών που είχε στο κέντρο της άμυνας της. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με κεντρικό δίδυμο ανάγκης αποτελούμενο από τους Μήτογλου, Σιμάνσκι απέναντι σε μια επιθετική τριάδα που πετάει φωτιές. Όμως οι κιτρινόμαυροι δεν μάσησαν, κοίταξαν στα μάτια την αντίπαλο τους και διεκδίκησαν από το παιχνίδι ό,τι κάλυτερο μπορούσαν χωρίς να περιοριστούν στο ρόλο του ποντικιού απέναντι στην γάτα.

Και αυτή τους η τακτική απέδωσε. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε διαβάσει άψογα την αντίπαλο του και κατάφερε να χτυπήσει τις αδυναμίες της. Η ΑΕΚ ήταν άλλωστε αυτή που προηγήθηκε μόλις στο 11΄ με πολύ δυνατή κεφαλιά του Σιντιμπέ ενός παίκτη που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στο εν λόγω μάτς.  Η Μπράιτον ισοφάρισε είκοσι λεπτά αργότερα με πέναλτι του  Ζοάο Πέδρο με την Ένωση να αντιδρά ξανά και να παίρνει εκ νέου προβάδισμα με προβολή του Γκατσίνοβιτς στο 40΄. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ισορροπημένα, με την Μπράιτον όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβάζει την απόδοση της για να φέρει το ματς στα ίσα. Και το κατάφερε ξανά με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 67΄. Η ΑΕΚ όμως είχε τεράστια ψυχή και πίστη στο πλάνο της και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τους χώρους που της έδινε η αγγλική ομάδα πήρε ξανά κεφάλι στο σκόρ με μία πολύ όμορφη αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με κοντινό σουτ του Πόνσε που κατέληξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μια επική βραδιά, μια επική νίκη που την τοποθετεί στην κορυφή του πιο δύσκολου όμιλου της διοργάνωσης. Από τις νίκες που χαίρονται όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. 

Ο Δαβίδ να νικά τον Γολιάθ.


Επιμέλεια: Θανάσης Σχοινάς

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.