Σπύρος Γραμμένος
24 May
24May

Ο τρόπος που η Αταλάντα κατάφερε να πάρει το τρόπαιο από την αήττητη μέχρι προχθές Λεβερκούζεν. Αναλύει ο Σπύρος Γραμμένος

Συναρπαστικός ο τελικός του Europa League ανάμεσα στην Αταλάντα και την Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ηττήθηκε ύστερα από 52 παιχνίδια, απέναντι στην ομάδα του Γκασπερίνι που έβγαζε «μάτια». Το χατ τρικ του Λούκμαν θα μείνει στην ιστορία, ειδικά με τον τρόπο που μπήκαν τα δύο τελευταία γκολ. Όμως πάμε να δούμε πως κατάφερε η Μπάγερν να δεχθεί τα τρία γκολ.


Γενικά η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μπορεί να είναι αρκετά φορμαρισμένη, αλλά δεν φημίζεται για την άμυνα της. Σε πολλά παιχνίδια φέτος έχει δεχθεί γκολ, ενώ σε πολλά αλλά επίσης έχει καταφέρει να σώσει την παρτίδα στις καθυστερήσεις, του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο από την στιγμή που αντιμετώπισε μια τόσο επιθετική ομάδα, όπως η Αταλάντα αναμενόμενο ότι μπορεί να δεχθεί γκολ, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.


Η αδράνεια στα γκολ του Λούκμαν


Σαφώς μεγάλο ρόλο στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και την γερμανική, έπαιξε το αμυντικό κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πως ο Λούκμαν είναι εντελώς αμαρκάριστος, αφού ο αμυντικός της Λεβερκούζεν δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι έρχεται φορτσάτος από πίσω του. Με αυτό τον τρόπο ο επιθετικός της Αταλάντα κατάφερε με ένα άψογο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο γκολ βλέπουμε ξανά την άμυνα της Λεβερκούζεν να μην μπορεί να ανταποκριθεί, απέναντι στον Λούκμαν. Ο επιθετικός την Αταλάντα, εφόσον δεν πάει κανένας παίκτης πάνω του να τον πιέσει καταφέρνει να αποφύγει με ντρίμπλα το πρώτο «εμπόδιο» και στην συνέχεια το κέντρο της άμυνας δεν βρίσκεται σωστά τοποθετημένο, ο Λούκμαν έχει καθαρό οπτικό πεδίο και του δίνει το δικαίωμα να σουτάρει από έξω από την περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Το τρίτο ήταν και… το «φαρμακερό» για την ομάδα του Ισπανού τεχνικού. Από την αρχή της φάσης βλέπουμε μια χαλαρότητα από το κέντρο και έπειτα. Εκεί ξανά ο Λούκμαν μπαίνει στην περιοχή ο αμυντικός δεν πάει πάνω του να τον πιέσει και καταφέρνει να πετύχει ξανά ένα τρομερό γκολ για το 3-0.


Το σύστημα του Γκασπερίνι που δούλεψε «Καρμπόν»


Ο Ιταλός προπονητής πήγε αρκετά καλά «διαβασμένος» κόντρα στους Γερμανούς. Γνώριζε ότι η Λεβερκούζεν έχει να χάσει αρκετά παιχνίδια και ήθελε ο ίδιος να σπάσει αυτό το αήττητο. Ο τρόπος που το κατάφερε είναι μην αφήνοντας την ομάδα του Αλόνσο, να παίρνει μπαλιές. Η Αταλάντα ήταν πολύ καλά στημένη σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Σε συνδυασμό με τον χαμηλό ρυθμό που κράτησαν οι Γερμανοί, η ομάδα του Γκασπερίνι από το κέντρο και πίσω, δεν άφησε πολλά περιθώρια και έτσι η Λεβερκούζεν δεν έδειξε τις επιθετικές τις ικανότητες στο μέγιστο.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.