Newsroom
22 May
22May

Η Ατάλαντα νίκησε τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο με το χατ-τρικ του Αντεμόλα Λούκμαν τη Λεβερκούζεν και κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. 

Η Λεβερκούζεν πήγε με τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Δουβλίνου, αλλά ο Λούκμαν είχε άλλη άποψη. Μετά από σερί 51 αήττητων αγώνων η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Ατάλαντα στον τελικό του Europa League   

Οι Ιταλοί κέρδισαν κατά κράτος τους Γερμανούς με 3-0 χάρις στον μοναδικό σόου του σεληνιασμένου Αντεμόλα Λοούκμαν πανηγυρίζοντας τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο και πρώτο μετά από 61 χρόνια.

Η Αταλάντα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0 χάρις στα τέρματα του Νιγηριανού επιθετικού, ο οποίος γίνεται ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό Europa League ή Κυπέλλου UEFA.

Οι παίκτες της Αταλάντα παρατάχθηκαν με εμφανή τη διάθεσή τους να πιέσουν τους παίκτες κλειδιά της Λεβερκούζεν, καθώς χαλούσαν την κυκλοφορία της μπάλας στους Γερμανούς και με το ασφυκτικό τους πρέσινγκ έφταναν στην περιοχή της Λεβερκούζεν. 

Ο Γκασπερίνι απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη και μηδένισε το πλάνο του Ισπανού τεχνικού. 

Ο Λούκμαν πέτυχε τρία τέρματα στο 12ο, το 26ο και το 75ο λεπτό γράφοντας ιστορία για τον ίδιο και την ομάδα του, χαρίζοντας στην Αταλάντα τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο που δικαιωματικά άξιζε. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.