Λευτέρης Τσαχουρίδης
29 May
29May

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και άπαντες περιμένουν την έναρξη στο μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Φιορεντίνα για τον τελικό του Conference League που θα λάβει χώρα στην Opap Arena.

Το όνειρο μιας Ευρωπαϊκής διάκρισης έμοιαζε ότι και φέτος θα αποδεικνύονταν απατηλό αν κανείς αναλογιζόταν το πώς ξεκίνησε η σεζόν για τους Πειραιώτες. Τα πάντα άλλαξαν από τον ερχομό του Μεντιλίμπαρ και μετά με την ομάδα να μεταμορφώνεται και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει ήδη γράψει ιστορία όντας στον πρώτο της Ευρωπαϊκό τελικό.

Ολυμπιακός εναντίον Φιορεντίνα λοιπόν με τους Πειραιώτες να ζουν και να αναπνέουν για να δουν το όνειρο τους να εκπληρώνεται και τους Βιόλα να θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω μετά το περσινό χαμένο τελικό κόντρα στην Γουέστ Χαμ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή εστιάζοντας στον Ολυμπιακό.Μετά τον αποκλεισμό της Μπριζ από την Φιορεντίνα παρατηρείται ένα τρελό στατιστικό, καθώς ο Ολυμπιακός έχει τεθεί αντιμέτωπος στην διάρκεια της Ευρωπαϊκής του πορείας με όλες τις ομάδες του έκτου ομίλου (Γκενκ, Τσουκαρίτσκι, Φερεντσβάρος). Η μόνη ομάδα που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ είναι η Φιορεντίνα την οποία και θα αντιμετωπίσει σήμερα.

Η αρχή έγινε με την Γκενκ

Η πρώτη ομάδα που βρέθηκε στο διάβα του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Europa League και αργότερα έμελλε να τοποθετηθεί στο 6ο όμιλο του Conference League ήταν η Γκενκ. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Βελγική ομάδα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός ήταν ο τελικός νικητής επικρατώντας χάρη σε ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη μόλις στο 1'.

Η ρεβάνς πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα αργότερα (17 Αυγούστου) στο Βέλγιο. Εκεί οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να καρδιοχτύπησαν αφού η Γκενκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα  μόλις στο 30' χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέιντσιλ παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση και κατάφερε να αποφύγει την παράταση χάρη σε μια οβίδα του Αλεξανδρόπουλου στο 90+5'.

Τι έκανε η Φιορεντίνα απέναντι στην Γκενκ;

Οι Βιόλα αναμετρήθηκαν με την Βελγική ομάδα στο πλαίσιο της φάση των ομίλων του Conference League. Η Φιορεντίνα είχε ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό αποτελεσμάτων με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Γκενκ, νίκη στην Ιταλία (2-1) και ισοπαλία στο Βέλγιο (2-2).Η Γκενκ τελικώς τερμάτισε τρίτη στο όμιλο της γνωρίζοντας τον αποκλεισμό απομτξν συνέχεια του Conference League.

Σειρά πήρε η Τσουκαρίτσκι

Μετά την Γκενκ ήταν η ώρα ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει άλλη μια ομάδα του 6ου ομίλου του Conference League. Αυτή ήταν η Τσουκαρίτσκι την οποία και αντιμετώπισε στην φάση των playoff του Europa League.

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Τσουκαρίτσκι πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ τότε είχε επικρατήσει με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Ελ Κααμπί (3', 41') και ένα του Φορτούνη (15'). Για την Τσουκαρίτσκι είχε μειώσει στο 90+3' ο Μιλαντίνοβιτς. 

Οι Ερυθρόλευκοι σκόρπισαν την Τσουκαρίτσκι και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι επικρατώντας με 0-3 χάρη στα γκολ των Μασούρα (34') Μπιέλ ( 45') Ρέτσος (52'). Με αυτό το τρόπο ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League στέλνοντας την Τσουκαρίτσκι στους ομίλους του Conference League.

Τι έκανε όμως με την Φιορεντίνα 

Στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση η Τσουκαρίτσκι τοποθετήθηκε στον 6ο όμιλο όπου και γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια από τους Βιόλα. Μπορεί η Φιορεντίνα να δυσκολεύτηκε στο παιχνίδι στην Σερβία κερδίζοντας με το ισχνό 0-1 παρόλα αυτά στο εντός παιχνίδι σκόρπισε την Τσουκαρίτσκι με 6-0.

 Η Τσουκαρίτσκι έκλεισε την παρουσία τερματίζοντας στην τέταρτη και τελευταία θέση.

Είσοδος στο Conference και σειρά της Φερεντσβάρος

Μετά από μια πολύ μέτρια παρουσία στους ομίλους του Europa League οι Πειραιώτες έχοντας στην άκρη του πάγκου τον άρτι αφιχθέντα Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο Conference League.

Η τρίτη ομάδα του 6ου ομίλου την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός με φόντο την είσοδο του στους 16 του Conference League ήταν η Φερεντσβάρος. Η ουγγρική ομάδα αποδείχτηκε δυσκολύγιστη παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια με 1-0 χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί.

Στον αντίποδα η Φιορεντίνα που συναντήθηκε με την Φερεντσβάρος στην φάση των ομίλων (6ος όμιλος )δεν κατάφερε να κερδίσει καμία φορά, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια (1-1 στην Ουγγαρία, 2-2 στην Ιταλία).

Για την ιστορία η Φερεντσβάρος τερμάτισε δεύτερη στον 6ο όμιλο παρόλα αυτά γνώρισε τον αποκλεισμό στην αμέσως επόμενη φάση.

Η μόνη ομάδα πλέον από τον 6ο όμιλο που δεν έχει υποκλιθεί φέτος στον Ολυμπιακό είναι η Φιορεντίνα. 

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι θα καταφέρουν άραγε οι Πειραιώτες να κάνουν το 4/4 απέναντι στις ομάδες που βρέθηκαν στον 6ο όμιλο του Conference.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δίψα για διάκριση είναι μεγάλη τόσο για τους θρύλους της ομάδας που ζουν και θα δουν το παιχνίδι από την Opap Arena όσο και για αυτούς που έφυγαν από την ζωή και θα δουν το παιχνίδι από τον ουρανό αλλά και  για κάθε μικρό και μεγάλο φίλαθλο που βλέπει την ομάδα του να κλείνει το πιο μεγάλο ραντεβού στα 100 χρόνια ιστορίας της.

Υπομονή έμειναν λίγες μόνο ώρες για την σέντρα !


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.