Σπύρος Γραμμένος
19 Apr
19Apr

Ο τερματοφύλακας της Φενέρμπαχτσε έχει ξανά αποκλειστεί από ελληνική ομάδα και… μάλιστα αυτό έγινε φέτος.

Ο Ολυμπιακός εχθές (18/4) κατάφερε να αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε στους «8» του Europa Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον… το όνειρο, φαντάζει πιο «ζωντανό» από ποτέ.

Πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει 3 πέναλτι, στην επικείμενη διαδικασία όπου πέρασε ο Ολυμπιακός. Ωστόσο ένα στατιστικό για τον goalkeeper των απέναντι θα φανεί απίστευτο, όμως είναι αληθινό.

Πιο συγκεκριμένα ο Λιβάκοβιτς πριν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και πιο συγκεκριμένα πριν αποκλειστεί, είχε δεχθεί αποκλεισμό και από άλλη ελληνική ομάδα. Ο Κροάτης τερματοφύλακας πριν πάει στον τουρκικό σύλλογο, έπαιζε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα από την Κροατία αντιμετώπιζε την ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι για τα προκριματικά του Champions League. Λόγο του άσχημου συμβάντος με τον Μιχάλη, το πρώτο παιχνίδι έγινε εκτός αντί εντός με την ΑΕΚ, γιατί η βάναυση δολοφονία του φίλου της «Ένωσης» έγινε μια μέρα πριν τον αγώνα και το παιχνίδι στην OPAP ARENA αναβλήθηκε.

Η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι κατάφερε με Τσούμπερ και Γαλανόπουλο σε ένα δραματικό φινάλε να κάνει το 1-2 και να γυρίσει στην Ελλάδα με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Τότε η Ντιναμό όχι μόνο ισοφάρισε την ΑΕΚ αλλά κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, ώσπου από το 90 και έπειτα, με Βίντα και Αραούχο κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Μάλιστα το γκολ του Βίντα ήρθε από εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία και στην συνέχεια απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, όμως ο Βίντα καραδοκούσε και πήρε το ριμπάουντ.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.