Σπύρος Γραμμένος
22 Aug
22Aug

Ο Παναθηναϊκός «κοίταξε στα μάτια» την Λανς, κατάφερε να ξανά μπει στο παιχνίδι και διεκδικεί την πρόκριση στην Αθήνα.

Η Λανς επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο «Φελίξ Μπολάρ» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα playoffs του Conference League, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, με γκολ του Φρανκόφσκι. Παρά την αποβολή του Μεδίνα στο 22' μετά από χρήση του VAR, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 34ο λεπτό με τον Σαΐντ.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κακή του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και τα λάθη του σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, το εντυπωσιακό σόλο του Ιωαννίδη στο 53ο λεπτό και το γκολ που πέτυχε, σε συνδυασμό με την εμφανή βελτίωση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες για την πρόκριση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο την ερχόμενη Πέμπτη (29/08) στις 9 μ.μ., ενώ ενδιάμεσα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στο αγωνιστικό πλάνο, η Λανς παρατάχθηκε με σχηματισμό 3-4-1-2, έχοντας τον Σαμπά στην εστία και τους Γκραντί, Ντάνσο και Μεδίνα στην άμυνα. Ο Φρανκόφσκι κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα, ο Μασάδο την αριστερή, ενώ οι Τόμασον και Ντιούφ αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα. Ο Περέιρα είχε ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Σοτοκά και Σαΐντ αποτελούσαν την επιθετική γραμμή. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με σύστημα 4-2-3-1, με τον Ντραγκόφσκι στο τέρμα, και τους Κώτσιρα, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς στην άμυνα. Οι Αράο και Τσέριν ήταν στο κέντρο, με τους Τετέ, Μπακασέτα και Τζούριτσιτς πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Το ματς:

Η Λανς πίεσε από την αρχή και προηγήθηκε με γκολ στην πρώτη της επίθεση στο 4ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δυσκολίες στο να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας, με τους Γάλλους να επιδιώκουν γρήγορες επιθέσεις και να εκμεταλλεύονται τα τρανζίσιον. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 15ο λεπτό με τον Ιωαννίδη, αλλά ο Ντάνσο τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Παρά την αποβολή του Μεδίνα στο 22ο λεπτό, η Λανς κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Σαΐντ, μετά από σέντρα του Μασάδο και αρχική απόκρουση του Ντραγκόφσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα, μειώνοντας σε 2-1 στο 53ο λεπτό, με τον Ιωαννίδη να σκοράρει μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και ασίστ του Κώτσιρα, επαναφέροντας τις ελπίδες για την πρόκριση. Το «τριφύλλι» στο φινάλε, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όμως ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι κανονικά.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.