Χρυσούλα Μουρτίκα
15 Aug
15Aug

Δεν κατάφερε να ανατρέψει -το εις βάρος της- σκορ του πρώτου αγώνα (3-1) και το όνειρο της Ευρώπης κατέρρευσε στην ΟΠΑΠ Αρένα, με την ΑΕΚ να μένει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε στο παιχνίδι με το «μαχαίρι στα δόντια», αφού βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (3-1) αλλά και με την σημαντική απουσία του Λιβάι Γκαρσία (σ.σ. λόγω τραυματισμού).

Α' ημίχρονο

Από το πρώτο κιόλας λεπτό, η ΑΕΚ άρχισε να σφυροκοπά την άμυνα της Νόα, ενώ στο 3’ έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, με τον Τσούμπερ να χάνει το τετ-α-τετ μετά από λάθος του αντίπαλου αμυντικού και στην συνέχεια ο Τσαντσάρεβιτς να λέει ξανά όχι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, με την μπάλα στα πόδια, πάτησαν πολλές φορές περιοχή στα πρώτα είκοσι λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αρμένιο τερματοφύλακα. Η ομάδα του Ρούι Μότα από την πλευρά της, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά της και έφυγε αρκετές φορές σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, με το Κάλενς να δίνει σημαντικές μάχες για να διορθώσει -και δικά του- λάθη και να διατηρήσει το μηδέν.

Παιχνίδι με πολλά φάουλ από την αρχή του αγώνα, αφού και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Ένα φάουλ, που κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της Νόα, το εκτέλεσε ο Πέτρος Μάνταλος με τον Σιμάνσκι να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να σταματά στα σώματα των αμυντικών.

Στο 30’ η ΝΟΑ  εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα λάθος, αυτή τη φορά του Λιούμπισιτς, κάνοντας την Τρίτη της τελική, με τον Πίνσον αυτή τη φορά, αλλά με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Στρακόσα.  

Τέσσερα λεπτά μετά ο Λάζαρος Ρότα επιχείρησε ένα επικίνδυνο σουτ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Τοράρινσον βρήκε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ. Ένα κόρνερ που εκτέλεσε πολύ όμορφα ο Πήλιος, αλλά για ακόμα μία φορά ο Τσαντσάρεβιτς ήταν εκεί, να προστατέψει την εστία του από παραβίαση. Λίγο έλειψε στο 37’ ο Μάνταλος να ανοίξει το σκορ, μετά από σέντρα του Τσούμπερ, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43’ ο Ελίανσον με ατομική προσπάθεια πήγε να βάλει ένα φοβερό γκολ, αλλά τελευταία στιγμή η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, ο Λιούμπιτσιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, με τον Κάλενς να του δίνει την μπάλα σε απίστευτα πλεονεκτική θέση και τον Κροάτη να καθυστερεί χαρακτηριστικά, με τον Μιλίνκοβιτς να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν λεπτό να «σφυροκοπούν» την αντίπαλη εστία, αλλά οι Αρμένιοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 και τον χρόνο να κυλά υπέρ τους.

Β' ημίχρονο

Ο Ματίας Αλμέιδα βλέποντας τον χρόνο να λιγοστεύει αποφάσισε να πάρει κάποια ρίσκα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου «έριξε» στο χορτάρι τους Λαμέλα και Πινέδα, στις θέσεις των Λιούμπισιτς και Σιμάνσκι αντίστοιχα. 

Η ΑΕΚ φαίνεται να μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια διάθεση για την ανατροπή, αφού με το ξεκίνημα βρέθηκε στα καρέ του Τσαντσάρεβιτς, αλλά η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς κόπηκε από αντίπαλο αμυντικό.

Στο 55’ ο Μανβελιάν είδε το σουτ του να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα και την ΑΕΚ να γλιτώνει από ένα τελειωτικό χτύπημα. Ο Αργεντινός προπονητής στο 64’ έκανε ακόμα δύο κινήσεις για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι Φερνάντες και Κοϊτά, με τους Ελίανσον και Γκατσίνοβιτς να αποχωρούν.

Ο Λάζαρος Ρότα πήγε να δώσει τη λύση με ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αρμένιος τερματοφύλακας ήταν και πάλι εκεί, για μία ακόμα μεγάλη απόκρουση. Τέσσερα λεπτά μετά και ο Τσαντσάρεβιτς είπε ξανά όχι στον αριστερό μπακ της ΑΕΚ και λιγόστεψε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της.

Ο Λαμέλα στο 89' έκανε μία ύστατη προσπάθεια για γκολ, μετά από προσωπικές ντρίμπλες, αλλά και αυτή κατέληξε άουτ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως, έδωσε 9' καθυστερήσεις μετά τις πολλές διακοπές στο παιχνίδι -κυρίως από παίκτες της ΝΟΑ. Ο Σίλβα στο 90+2' έκανε το 1-0 με αυτογκόλ και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι ξανά, μετά από σέντρα του Πάολο Φερνάντες.

Στο 90+7' ο Χατζισαφί παραλίγο να «φέρει τούμπα» το παιχνίδι σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αρμένιου γκολκίπερ. Οι παίκτες της ΝΟΑ δεν σταμάτησαν να κάνουν καθυστερήσεις και τα λεπτά ξεπέρασαν τα 16'.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο -εκτός από το γκολ. Το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα δεν μπόρεσε να ανατραπεί και η πορεία έλαβε τέλος. Δυστυχώς η πορεία του «Δικεφάλου» θα σταματήσει στην ΝΟΑ και τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.


Παίκτες: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (69' Χατζισαφί), Σιμάνσκι  (45' Πινέδα), Μάνταλος, Ελίασον (64' Φερνάντες), Λιούμπισιτς (45' Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64' Κοϊτά), Τσούμπερ.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.