Σπύρος Γραμμένος
01 Aug
01Aug

Πήρε την πρόκριση η «Ένωση» και συνεχίζει παρακάτω στο Conference League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο για την νίκη, μη αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο. Η ΑΕΚ κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε χατ τρικ, να πάρει την νίκη στην Ανδόρα και να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Conference League.

To ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με αρκετή αργοπορία, κάνοντας πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και η μόνη αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Φερνάντες στο 3', το οποίο μπλόκαρε η αντίπαλη άμυνα πριν γίνει απειλητικό. Αντίθετα, η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, αν και δεν δημιούργησε φάσεις, παραλίγο να προηγηθεί στο 19’ με ένα σουτ του Μπερλάνγκα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

 Ο Βίντα με τη βοήθεια του τερματοφύλακα Στρακόσα απέτρεψε το γκολ στην επαναφορά. Η ΑΕΚ, παρά το μέτριο παιχνίδι της, προηγήθηκε στο 27’ χάρη στην ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος από το κέντρο της αντίπαλης άμυνας σημείωσε το 0-1 με ένα αριστερό σουτ. Παρότι το γκολ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, η ομάδα συνέχισε να παίζει χαλαρά και ο Στρακόσα χρειάστηκε να κάνει δύο σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Ντε Λα Τόρε και Μπερλάνγκα. 

Προς το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε και άλλη ευκαιρία για γκολ από συνεργασία των Φερνάντες, Λιούμπιτσιτς και Γιόνσον, με το σουτ του τελευταίου να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ συνέχισε με την ίδια υποτονική εμφάνιση και έχασε τον Γιόνσον λόγω τραυματισμού. Η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες απείλησε ξανά στο 59’ με την κεφαλιά του Λόπεθ να περνά άουτ. 

Παρόλο που η ομάδα της Ανδόρας άνοιξε το παιχνίδι της και έκανε αλλαγές, η ΑΕΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ με τον Μάνταλο να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει την πάσα του Φερνάντες στο 65’. Τελικά, ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 74’ με ένα υποδειγματικό πλασέ. Στο 86’, ο ίδιος παίκτης σημείωσε το τρίτο του γκολ, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του και διαμορφώνοντας το τελικό 0-4, κάνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.