Κωνσταντίνος Γαϊτάνης
31 Jul
31Jul

Με γκολ του Τόμας Μουργκ από το πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος πέρασε το εμπόδιο της Μπόρατς με 0-1 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε. 

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, ο Δικέφαλος του Βορρά διπλασίασε τις νίκες του επί της Μπόρατς και έκλεισε το εισητήριό του για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε. Αύριο το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) κλήρωση των Playoffs του Uefa Champions League.

Οι ενδεκάδες του ματς:

Ο προπονητής της Μπάνια Λούκα Μλάντεν Ζίζοβιτς παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Σισόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Το δίδυμο στην άμυνα αποτελούσαν ο Μάιερς με τον Καρολίνα ενώ στα δύο άκρα της άμυνας ξεκίνησαν ο Ερέρα και ο Κβρζιτς στα αριστερά και στα δεξιά αντίστοιχα. Σκόρουπ και Γκράχοβατς οι δύο κεντρικοί μέσοι με τον Σάβιτς σε ρόλο επιτελικού, τον Βούκοβιτς αριστερά, Κούλασιν δεξιά πίσω από τον προωθημένο Λούκιτς.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ακολούθησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλιεράκη-Εκόνγκ στα στόπερ, με Όττο δεξιό οπισθοφύλακα και Μπάμπα στα αριστερά. Η δυάδα στα χαφ αποτελούταν από τους Οζντόεφ και Σβάμπ, με τους Τάισον και Ντεσπόντοφ στα φτερά, τον Μούργκ στο 10 και τον Μπράντον στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας: 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στο παιχνίδι και να δημιουργούν προϋποθέσεις στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη. Στο 14' ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Κουλιεράκη να σημαδεύει το δοκάρι με προβολή μετά από κόρνερ του Μουργκ. Στο 25ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ με τον Τάισον να τροφοδοτεί με κάθεστη πάσα τον Οζντόεφ, τον τελευταίο να γυρίζει στό ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μουργκ να πλασάρει ψύχραιμα για το 0-1. Δύο λεπτά μετά, ο Οζντόεφ απείλησε με σουτ από πλάγια θέση τον Σισόφσκι που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 36' ο Μουργκ απείλησε και πάλι με σουτ με την μπάλα αυτή τη φορά να καταλήγει άουτ.

Μετά από ένα νοθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι, ο Δικέφαλος επέβαλλε τον ρυθμό του, βρήκε το γκολ και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε στο 0-1 απέναντι σε έναν σίγουρα λιγότερο ποιοτικό αντίπαλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να μπαίνουν δυνατά και να απειλούν στο 49', με σουτ του Τάισον εκτός περιοχής. Στο 61' ο Κωνσταντέλιας και ο Ζίβκοβιτς πέρασαν ως αλλαγές στην θέση των Μουργκ και Τάισον σε μια προσπάθεια του Ραζβαν Λουτσέσκου να τονώσει την επιθετικότητα της ομάδας του που άρχισε να υποχωρεί μετά το 55'.

Στο 67ο λεπτό ο διαιτητής διέκοψε για μερικά λεπτά τον αγώνα για ρίψη κροτίδας κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Στο 71' ο Καμαρά και ο Σαμάτα πέρασαν στη θέση των Μουργκ και Μπράντον ενώ στο 80' ο Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βιεϊρίνια στη θέση του Σβαμπ σε ένα δεύτερο ημίχρονο χωρίς φάσεις εκατέρωθεν.

Στο 87' ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Σισόφσκι να αρνείται το 0-2 σε μια πολύ καλή φάση μετά από ώρα στο παιχνίδι που έμεινε στο 0-1 μέχρι το τέλος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα παιχνίδια του Γ' Προκριματικού Γύρου του Uefa Champions League απέναντι στην Μάλμε, ενώ τη Δευτέρα (13:00 ώρα Ελλάδας), μαθαίνουν το ζευγάρι με το οποίο θα διασταυρωθούν στα Playoffs του Uefa Champions League.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.