Κρίστοφερ Μενσιάν
29 Jan
29Jan

Ο Γιανίκ Σίνερ έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του Australian Open και σε συνέντευξή του την επομένη μέρα της νίκης του επί του Μεντβέντεφ στον τελικό, τόνισε μεταξύ άλλων πως απέχει πολύ από το να φτάσει τους θρύλους του αθλήματος.

Ο Γιανίκ Σίνερ μετά από τρομερές εμφανίσεις στις δυο βδομάδες στη Μελβούρνη κατέκτησε το Australian Open, που είναι το πρώτο του Grand Slam, αφήνοντας εκτός συνέχειας μεγαθήρια του τουρ. Πλέον πιο χαλαρός και συνειδητοποιημένος μετά το τρομερό επίτευγμά του, έδωσε συνέντευξη, πλέον, ως ο κάτοχος του τίτλου.


"Κοιμήθηκα λίγο αλλά είναι μεγάλο συναίσθημα να συνειδητοποιώ σιγά σιγά αυτό που έκανα. Είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα για μένα και την ομάδα μου, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ. 

Μετά από τον τελευταίο πόντο που πήρα, υπήρχαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου: η σκληρή δουλειά, οι θυσίες που έχω κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, και το να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου ήταν ίσως η ομορφότερη αίσθηση που είχα ως τώρα. 

Την Κυριακή δεν είχα καταφέρει ακόμη να πιστέψω τι είχα κάνει, τώρα αρχίζω σιγά σιγά να το συνειδητοποιώ, είναι υπέροχο αίσθημα", τόνισε αρχικά ο Σίνερ, και πρόσθεσε:

"Στην αρχή κάθε σεζόν δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αισθανόμουν όμως πως είχα προετοιμαστεί καλά. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα ισοφαρίσω τους 10 τίτλους του Τζόκοβιτς στο Australian Open. Ο Νόλε παίζει σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. 

Είμαι ευτυχισμένος που έχω φέτος το τρόπαιο, θα δούμε τι θα συμβεί μετά. Έχω ακόμη πολλή δουλειά να κάνω, τώρα θα το διασκεδάσω και έπειτα θα δούμε τι θα μπορέσω να κατακτήσω το μέλλον". 

Τέλος, μίλησε και για τον αθλητή που αποτελεί πρότυπο για αυτόν όλα αυτά τα χρόνια, και παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο Ρότζερ Φέντερερ:

"Το πρότυπό μου είναι ο Φέντερερ, όχι μόνο για την αξία του, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό του. Το σημαντικό είναι να περιβάλλεσαι από τους καλύτερους ανθρώπους και να αντιμετωπίζεις τα πάντα με ένα χαμόγελο". 

Πλέον ο Γιανίκ Σίνερ έχει όλους τους λόγους να πιστεύει ότι το 2024 θα είναι η χρονιά του, έχοντας ξεκινήσει τη νέα σεζόν με τον πιο ιδανικό τρόπο.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.