Κρίστοφερ Μενσιάν
22 Jan
22Jan

Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για τη συνέχεια του Australian Open, αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται και μοιράστηκε τις μελλοντικές φιλοδοξίες του.

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά του Australian Open, μετά και την εύκολη επικράτησή του επί του Κετσμάνοβιτς με 3-0 (6-4, 6-4, 6-0). Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με φόντο τη θέση στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε στο πλαίσιο της απαιτητικής συνέχειας της διοργάνωσης και αναφέρθηκε τόσο στα ρεκόρ του Τζόκοβιτς που επιθυμεί να "σπάσει", όσο και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει της συνέχειας του τουρνουά.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ρεκόρ που έσπασε, ως ο νεαρότερος παίκτης που προκρίθηκε επτά φορές στη φάση των "16": "Αυτό ρεκόρ δεν είναι πολύ σημαντικό για εμένα, θέλω να σπάσω όλα τα ρεκόρ του Τζόκοβιτς. Αυτά είναι τα ρεκόρ που είναι σημαντικά για εμένα στην καριέρα μου. Το να νικάς ένα θρύλο όπως ο Μποργκ, δεν είναι μικρό αλλά δεν θα πρέπει να δίνεις προσοχή σε αυτά τα πράγματα γιατί μπορεί να σε πληγώσουν".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Νιώθω ότι παίζω καλύτερα σε κάθε αγώνα, θα αξιολογούσα τον εαυτό μου με ένα επτά - οκτώ. Είμαι σωματικά καλά, η μπάλα "ακούει" σε 'μένα και για αυτό αποφάσισα να δουλέψω μόνο πάνω στη φυσική κατάσταση και να παραλείψω τις προπονήσεις τένις. Στα Grand Slam είναι πάντα καλύτερο να μένεις στο court όσο το δυνατόν λιγότερο για να μπορείς να ξεκουράζεσαι για τα επόμενα ματς" 

Για τις φολοδοξίες του:"Ένας από τους στόχους μου για τη συνέχεια της καριέρας μου είναι να διατηρούμαι σε υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μετά το Wimbledon, έχασα παιχνίδια που δεν θα έπρεπε να έχω χάσει." 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.