Λευτέρης Τσαχουρίδης
26 Aug
26Aug

Τα προβλήματα που συναντά κανείς στο χώρο της κολύμβησης είναι πολλά λόγω και της μεγάλης έλλειψης υποδομών. Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, η Λέσβος δεν διαθέτει κολυμβητήριο.

Ο Ναυτικός Όμιλος της Μυτιλήνης αποτελεί και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας έχοντας αναδείξει κατά το παρελθόν πληθώρα νέων ταλέντων.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει πλέον, καθώς δεν υπάρχει κολυμβητήριο το οποίο να μπορεί να στεγάσει τους νέους αθλητές και να τους δώσει την ευκαιρία να μυηθούν στο κόσμο του υγρού στίβου.

Όλα τα σχεδία για δημιουργία νέου κολυμβητηρίου έπεφταν συνεχώς στο κενό, πλέον όμως μπορεί να πει κανείς ότι αρχίζει επιτέλους να αναδύεται λευκός καπνός.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κύριος Παναγιώτης Χριστοφάς υπέγραψε και δημοσίευσε την διακήρυξη για δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητήριου στα Θέρμα.

Η είδηση αυτή κάνει τους κατοίκους που περιμένουν εναγωνίως να δουν τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλεία και την δημιουργία του κολυμβητηρίου να παίρνει σάρκα και οστά να ανακτούν το χαμόγελο τους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αναλυτικά την δημιουργία:

• του κολυμβητικού χώρου, που αποτελείται από τις δύο (2) δεξαμενές κολύμβησης, μία διαστάσεων 50μ x 25μ και μία «εκμάθησης» διαστάσεων 10μ x 12,5μ

• κτιρίου για τη λειτουργία του ως συγκρότημα αποδυτηρίων, που θα περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων χώρο υποδοχής, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, κυλικείο με χώρο αναμονής

• κτιρίου κοινού

• κερκίδων για τους θεατές, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και των θέσεων στάθμευσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.900.000 ευρώ, η χρηματοδότηση θα γίνει από το  Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – Υποπρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε ορίζοντα 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο κύριος Χριστοφάς ( Δήμαρχος Μυτιλήνης) ανέφερε:

«Η κατασκευή του νέου δημοτικού κολυμβητηρίου στα Θέρμα αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για εμάς, καθώς για πάρα πολλά χρόνια η Μυτιλήνη και η Λέσβος συνολικά, ένα νησί με μεγάλη παράδοση στο ναυταθλητισμό, στερούνταν κολυμβητηρίου. Με τη δημοπράτηση του έργου, έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο χρόνος μετρά αντίστροφα» .

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.