Λευτέρης Τσαχουρίδης
21 Jun
21Jun

Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αποδείξει την παραμέληση που υφίσταται η κολύμβηση σαν άθλημα, καθώς το κολυμβητήριο Σερρών έχει βάλει λουκέτο μέχρι νεωτέρας από τα τέλη Μαρτίου.

Όπως είχε δηλώσει η προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης του Πανσερραϊκού κυρία Αλεξάνδρα Φραγγάκη  κομμάτια από την οροφή του κολυμβητηρίου αποκολλήθηκαν εν ώρα προπόνησης χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αθλητής.

Το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Σερρών έχει αναγκάσει τα παιδιά να πηγαινοέρχονται στο κολυμβητήριο Καβάλας με έξοδα των γονιών τους προκειμένου να μην χάνουν τις προπονήσεις τους.

Εδώ και λίγο καιρό παρόλα αυτά ο Δήμος Σερρών έχει κάνει κάποια βήματα για την διευκόλυνση των αθλητών ναυλώνοντας λεωφορείο για τις μεταφορές τους στις πισίνες Σιδηροκάστρου, Παπαδόπουλου όπου και υπάρχει πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων.

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Σερρών παραδέχτηκε την παραμέληση του κολυμβητηρίου αναφέροντας:

"Δυστυχώς υπό την πίεση των αθλητών και των χρηστών του κολυμβητηρίου για να παραμείνει η πισίνα ανοιχτή όλα τα προηγούμενα χρόνια επιλέγονταν εύκολες και επιφανειακές λύσεις για την αποκατάσταση της φθοράς σε ένα τόσο παλαιό χαρακτήρα. Κατευθυνθήκαμε με εξειδικευμένους μελετητές και με την υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γίνουν για πρώτη φορά ουσιαστικές αλλαγές και όχι επιφανειακή κάλυψη των αναγκών του κτιρίου".

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ η επαναλειτουργία του υπολογίζεται ότι θα συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.