Λευτέρης Τσαχουρίδης
01 May
01May

Πρωταθλήτρια της Α2 Πόλο Ανδρών κατάφερε να αναδειχθεί η ΝΕ Πατρών επικρατώντας με 13-12 του ΝΟ Λάρισας στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος που έλαβε χώρα στο κολυμβητήριο των Ιωαννίνων.

Η ΝΕ Πατρών μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση καταφέρνοντας με τα επιμέρους 2-3 και 3-4 σε πρώτο και δεύτερο οκτάλεπτο αντίστοιχα να πάει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 5-7.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια παρακολουθήσαμε ένα ιδιαίτερα κλειστό τρίτο οκτάλεπτο με την ΝΕ Πατρών να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα διαμορφώνοντας το 5-8. Άκρως αντίθετη ήταν η εικόνα στο τέταρτο οκτάλεπτο, όπου άνοιξαν οι άμυνες. Ο ΝΟ Λάρισας προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ δίχως όμως να τα  καταφέρει, καθώς πάρα το επιμέρους 7-5 υπέρ του στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΝΕ Πατρών νικήτρια με 12-13.

Κορυφαίος παίκτης για τον ΝΟ Λάρισας ήταν ο Γκανάτσιος με 3 τέρματα, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Μερκουριάδη και Παπαδόπουλο που πέτυχαν από δύο ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν Νικηφορίδης, Στεργίου, Χρυσοστόμος, Πατσίκας και Μότσιας.

Στον αντίποδα ο Λυκούδης σημείωσε 4 τέρματα για την ΝΕ Πατρών έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Καραΐσκο που πέτυχε τρία, δύο τέρματα πέτυχε ο Τρασάι, ενώ από ένα σημείωσαν Χάρισον, Παπαγεωργίου, Αντίοχος και Αβαγιανός.

Οι απονομές των μεταλλίων πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιααννόπουλο που παρακολούθησε το τελικό μαζί με τον πρόεδρο της ΝΕ Πατρών, Μανώλη Τσουραμάνη και το πρόεδρο του ΝΟ Λάρισας, Γιώργο Κατσαντώνη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο η ΝΕ Πατρών, όσο και ο ΝΟ Λάρισας εξασφάλισαν την άνοδο για την Α1 Πόλο Ανδρών της επόμενης σεζόν.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.